1

şiddet içerikli oyunlar çocuklar tarafından fazlaca oynandığı zaman çocukları çok derinden etkileyen ve çok büyük psikolojik problemler ortaya çıkartabilecek oyunlardır .zaten kişilikler tam anlamıyla oturmamış olan çocuklar çok fazlaca şiddet içerikli oyunlar oynadığı zaman bunların etkisi altında kalarak daha fazla şiddet yanlısı bireyler olarak yetişebilyorlar. oyunlarda sürekli olarak birilerini öldürdükleri için ölüm duygusu onlar için çok önemli bir konu haline gelmiyor. insanlara zarar vermek bir süre sonra normal bir davranışmış gibi görünmeye başlıyor. bu durumdan psikolojileri de çok ağır bir şekilde etkileniyor ve çocukların davranışlarında bozukluklar meydana geliyor.
ailelerin bu konuda olması gereken en büyük anne çocuklarının kullanmış olduğu bilgisayarların sürekli olarak kontrol etmektir ve onların oynadıkları oyunları inceleme altına almalarıdır. sürekli olarak çocuklarımız hangi oyunu oynuyorlar ,internette hangi sitelere takılıyorlar ,sanal arkadaşlıklar edinmişlermi gibi konulara dikkat edilmeli ve araştırılmalıdır. çocukları bu şekilde gözetimi altında tutarak ileride doğabilecek sorunlu durumların önüne geçilebilir. eğer ne yaparsanız yapın çocuklar bu durumdan vazgeçmiyor yani eğer kesinlikle bilgisayar ve internet kullanımını kısıtlama mısınız hatta ceza yöntemi uygulayarak bir sürebir süre bilgisayarı hiçbir şekilde kullanmamasını sağlamalısınız. bu şekilde bir yaptırım sağlayarak çocukların bu şekilde kötü oyunları yönelmesini engelleyebilirsiniz. ancak fark ettiğiniz zaman iş işten çoktan geçmiş ise ve bu durumun çok sonradan farkına varmışsanız eğer, çocuğunuzun davranış ve psikolojisinde de önemli kötü değişiklikler olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle çocuk psikolojisi ile ilgilenen bir uzmandan yardım almanız gereklidir. ne kadar çabuk bir şekilde bu sorun ortadan kaldırmaya çalışırsanız eğer ilerisi için çok önemli bir adım atmış olursunuz. çünkü çocukluk döneminde oturan kişilikler ilerleyen dönemlerde çok daha zor bir şekilde değiştiriliyor. o yüzden yaşları daha küçükken psikolojik bir destek almaların da çok daha büyük bir fayda olacaktır.

0

şiddet içerikli oyunlar tabii ki de zararlıdır. hani bir çocuk ne öğreniyorsun çocukken büyüdüğünde de aynı şekil davranır. ondan dolayı oynamaması lazım yani ailelerin uyarması lazım hem ailesine zarar vermiş olur ,hem de çevresine bu konuda aileler dikkatli olacak. eğer çocuklarının şiddetli oyunlar veya şiddetli bir ortamda büyümesini istemiyorsa her zaman onları takip altına alacak. zaten bir anne ,babanın görevi de budur. yani açıkçası böyle yani.

0

şiddet içerikli oyunların aslında hiçbir zararı yoktur. sadece oyunun oyun olmadığı bilmeyip gerçek hayatta da bu şekilde davranmaya çalışmasıdır. şiddet içerikli oyunlardan herhangi bir önlem almadan bunun sadece oyun olduğunu anlayabilmesi ve anlatılabilmesi çok önemlidir.

0

şiddet içerikli oyunlara takılan çocuklar her zaman hem kendilerine hem arkadaşlarına zarar verebilir.bu çocuklar şiddete meyilli olurlar.çünkü oradan gördüklerine özenirler..aileler ilk önce çocuklarını bu konuda uyarmalı konuşmalı.olmuyorsa internet oyunlarına erişimi kısıtlamalıdır.