1

caydırıcılık diyebiliriz. en azından poşet kullanımını kısıtlamasa da israfını büyük bir oranda azaltacağını düşünüyorum. yerinde bir uygulama ama geçiş dönemi kısa ve hızlı oldu diye düşünüyorum. keşke öncesinde millet file veya bez torba kullanımına teşvik edilseydi. kendi başına yeterli bir uygulama değil, ücret de biraz abartılı. poşete alternatifler gelmeli ve plastik atığın sadece poşet olmadığı bir an önce anlaşılmalı ve tedbir alınmalı.

dünyamız s.o.s veriyor çünkü.

0

dogada cozunmedigi icin ama cok sacma bir cozum olmus

0

plastik kullaniminin azaltilip çevreyi koruma amaçĺı.

0

etrafı kirlettiğimiz içim cumhur başkanımız bizi cezalandırdı

0

naylon poşetler doğaya çok zarar veriyor.ve toprakta yıllarca kala biliyor.başlıca neden bu gözüküyor.ama doğaya esas daha çok zarar veren öyle şeyler var ki.bunlara da dikkat edilmeli.yoksa tek başına poşet çözüm olamaz..

0

poşetlerin doğaya atılıp ve doğaya zarar verdiği düşündüğü için poşetler paralı hale getirildi. paralı hale getirildi çünkü insanlar para verdikleri için eskisi kadar poşetleri gereksiz yere kullanıp atmayacak ve daha değerli olacak. çünkü plastiklerin doğaya verdiği zararlar anlatılmasına rağmen bir türlü önüne geçilemedi bu yüzden de poşetler paralı hale getirilerek insanların gereksiz yere israf edip atmalarını engellemek amaçlandı. ne kadar işe yarayacak bilmiyorum ama en azından market ve manavlarda poşet yerine doğaya zarar vermeyecek torba tarzı şeyler üretilebilir ve o paraya poşet değildi o torbalar alınabilir bence.

0

naylon poşetlerin zararlı olması ve kullanımının azaltılması

1

sözde doğayı koruma ama işe yarayacağını sanmıyorum