0

bana kalırsa bu trafiği azaltmak için nüfus azaltilmasi gerektiğini düşünüyorum çünkü yolda yapsalar inşaatta yapsalar kazida yapsalar sonuç değişmeyecek kalabalık ülkede ne yaparsan yap trafik kalabalık olur buna çare degil

0

kolay kolay istanbuldaki trafik sorunu çözülmez... bugün 25-30 binlik ikinci el araçlara çok rahatlıkla ulaşılabiliyor çünkü. biraz para iriktir. biraz da kredi çek al yani. o kadar zor değil artık araç alıp satmak. ondan dolayı istanbula daha da araç girişi olursa şaşırma yani... yol yapmayacaklar abi aslında. otoban genişletme çabaları da olmayacak. sadece bakımları geldiği zaman otoyolların bakımı yapılsın yeter. millet bu trafikten illa ki bıkacak. sen bu ülkede yoldan ziyade toplu taşımalara ağırlık verirsen daha iyi olur. metro ağı daha da genişlerse istanbulda çok güzel olur açıkçası. yani avrupa yakasında metro ağı yine gelişmiş durumda ama anadolu yakasında o kadar gelişemedi malesef. ümraniye metrosuna kaç yılında başlamışlardı hatta. şu yıl açılacak, bu yıl açılacak diye diye 2 yıl ertelemeli açtılar. onu da iki kısımda açabildiler yani. bu hat üsküdar çekmeköy arasında. eğer daha da uzatırlarsa sultanbeyli'ye kadar çok güzel olur. belki ümraniyeyi direk kadıköye bağlayan bir metro yapmazlar. aldığım duyumlara göre göztepe köprüsüne bağlantılı bir metro yapılıyormuş. üsküdar metrosunda nasıl içeriden marmaraya bağlantı var. akbil basılıp hemen marmaraya geçebiliyorsun, kadıköy'e gelebilmeleri içinde göztepe aktarmalı yapabilirler o metroyu.

0

anadolu yakasına adamakıllı bir modern tramvay hattı kurulmalı, daha fazla metro hattı kurulmalı, iett seferleri artırılmalı, daha fazla hatta daha fazla gece seferi eklenmeli ve metrobüs de en kötü kartal'a kadar uzatılmalı.

0

istanbul'un trafik sorunu bence artık çözülemez.metrobüs trafiği azaltacak dediler ama şuan metrobüste bile trafik oluyor.hem insan trafiği hem araç trafiği.yol yapacak yer kalmadı.insanlar araçlarından vazgeçemiyor.gerçi vazgeçseler bile o sıkışık metrobüs ve otobüslerde cinnet geçirirler.trafik sorunu giderek artan bir sorun.bana kalırsa artık hiç bir çözüm fayda etmez.nüfus çok kalabalık.her geçen gün daha da artıyor.bırakın araç trafiğini insan trafiği oluyor.koskoca köprü bile yetersiz.3.köprü çok uzakta kalıyor.sadece o tarafta yaşayan insanlar için faydalı tabi diğer yerlerdeki insanlar için zaman ve para kaybı demek.