1

gerçekten çok zor bir durum sevdiğin kişiyi birini öldürüyor ve tek tanık da sensin gerçekten bu konuda hiçbir şey diyemiyorum çünkü sevdiğimi ihbar eder miydim etmez miydim tam olarak yerinden anlamış değilim bence ben ihbar etmezdim belki teslim olmaya ikna edebilirdim ama asla sevdiğim kişi ihbar etmezdim allah korusun.

0

gerçekten çok zor bir soru olmuş bu ,ben ihbar etmem ama teslim olması için elimden geleni yaparım eğer kendisi teslim olmuyorsa okadar çabadan sonra ,ben kendim ihbar ederim neticede karşı taraf aile çok acı bir durum yaşamış oluyor empati kurunca çok kötü bir durum ..rabbim kimseye yasatmasin böyle bişey

0

oo bu nasıl bir soru oldu şimdi ne diyeceğimi şaşırdım kaldım. allah korusun allah kimsenin başına böyle birşey getirmesin inşallah diye söze başlamak istiyorum. bu suçu neden işlediği benim için öenmli eğer benim yüzümden suçluluk hissedebilirim evet bu durumda ya kendim yaptım derim ya da saklayabilirim. bu çok zor bir karar ancak o an ne hissedersiniz ve nasıl davranırsınız bunu şu an tahlil edemeyiz. yani biz ne kadar fikir yürüsek tahminde bulunsak da bunu ancak yaşayan bilir.

0

zor bir durum.ihbar etmem ama teslim olmasi icin onu ikna ederim hem kendi teslim olursa daha iyi olur.yasamayalim boyle seyler,kimse yasamasin.

0

bu soru akıl,mantık ve hislerinin durumuna göre değişir.
normal şartta hak,hukuk neyse yapılır ve herkese hakkını vermek,insanlara yardımcı olmak insaniyetin görevidir.
ama insan birini gerçekten seviyorsa bu durumda bir ikilem içinde kalacaklardır böylece bazıları çok sevdiği için onu kaybetmek istemeyecektir.
çünkü o olmazsa olmaz yapamam diyecektir ve kabullenmesede onu ihbar etmez onun yanında olması ona yeter belki onu alır başka yerlere gitmeye kadar gider bu iş.
bazıları ise bu durumaöyle yaklaşacak ve vicdanına yenik düşüp diyecek ben seni çok seiyorum ama sen birini öldürdün ve bunun cezasını çekmelisin biliyorum seni seviyorum ama bunu çekmelisin seni beklerim gibi şeylerle ister istemez kendini kandıracak ve hak,hukuk nedir uygular.

0

kim olursa olsun babamın oğlu olsa ihbar ederim.