0

dostum keşke imkanım olsaydı da yardım etseydim ama gerçekten ben de bu aralar çok sıkıntılı bir süreç geçiriyorum allah yardımcın olsun derdim eğer gerçekten durumum bu şekilde olsaydı. ama imkanım olduğu halde borç para vermek istemezsem hiç bahaneye sarılmadan kardeşim bu konuyla alakalı aramızda geçmiş dönemde olumsuz tecrübeler geçti ve çevreden de bu konudaki durumunu duydum inan bu sebepten vermiyorum derdim.

0

eğer karşımdaki kişiye borç para vermek istemiyorsam kusura bakma benim durumum yok derim.zaten bu zamanda borç verecek gerçekten paramızda yok.

0

kusura bakma kardesim bende bu aralar sıkışığım olsa vermez miyim hic

0

hayatta ne yapmak istiyorsanız buna karşı tarafı kırılacak vs sebeplerden dolayı çok düşünceli bir durumda bırakılmış olsanız da isteğinizi ve cevabınızı açıklık ve dürüstlükle ifade edersiniz. kırılmasın vs diye bahane uydurmak ne olursa olsun riyakarlığa girer. tek cevabınız var vermek istiyorsanız verirsiniz zaten vermek istemiyorsanız da zaten vermeyeceksiniz öyle ise ?

başka bir alternatif olarak istiyor da veremiyorsanız o ayrı yine dürüstçe söylersiniz.

sizde var da vermemekten utanıyorsanız yapacak bir şey yok, o sizin karakterinizdir.

0

işsizliğimi öne sürüp bende para olmadığını söylerim. ne onun kalbi kırılmış olur ne de eben o kişiye para vermiş olurum.