0

insan sağlığı için, daha doğrusu sağlıklı bir yaşam için yapılması gereken temel şeyler vardır. bunların başında elbette kötü alışkanlıklardan ve stresten uzak durmak vardır. çünkü kötü alışkanlıklar olduğu gibi insanın organlarına zarar verdiği için, geri dönülmez problemler ortaya açabilir ve bu hem sizi hem de sizi seven insanları üzecek sonuçlar doğurabilir. gene stres de bir çok hastalığın meydana çıkmasında başrol oynar. stresten olabildiğince uzak durmalı veya stresle baş edebilmeyi çok iyi bilmelisiniz. stresten uzak durmak çok zor olduğu için ben burada stresle mücadele etmeyi sizlere öneriyorum. stresle nasıl mücadele edeceğinizi bilirseniz, bu sebepten doğacak bir çok sonucu minimum seviyeye indirebilirsiniz. stresten uzak durmak mevcut şartlar içerisinde çok zor olduğundan ötürü, onunla başa çıkabilmeyi öğrenmek en temel çözüm gibi duruyor. öte yandan sağlıklı bir yaşam için bana göre nimet olan bir diğer şey ise spordur. sporu hayatınıza mutlaka monte etmeniz gerekiyor. gerek fiziksel olarak, gerekse zihinsel olarak size çok büyük artılar katacaktır ve size bir motivasyon sağlayacaktır. illa gidip de bir spor salonuna 100 tl verip kayıt olun demiyorum. sabah çıkıp yarım saat koşu yapmanız bile sizi güne daha iyi başlamaya, gün içerisinde daha verimli zamanlar geçirmenize neden olacaktır. bu 3 kavram bana göre sağlıklı yaşam mottosunda olmazsa olmazdır.

0

sağlıklı beslenme, düzenli spor yapma, düzenli uykuyla sağlıklı ve uzun bir ömür geçirilebilir.

0

birinci özellik düzenli beslenme. daha sonra önemli aktivitelerden birisi de spor. bu ikili düzenli oldu mu insan sağlığı hep olumlu olur. tabi stesten uzak durlmalı ve kendinizi sevmelisiniz. sizi üzen insanlardan mümkün oldukça uzak durun kendinize bol vakit ayırın ve hobilerinizi sık sık mümkün olduğunca gerçekleştirin.

0

stressten uzak durun.spor yapın.düzenli beslenin.ama en önemlisi stressiz bi hayat sürdürmek.bütün yollar strese çıkıyor

0

bu sorunun cevabı o kadar basit ki.en önemlileri şunlar
kendinizden çok kimseyi sevmeyin
içinize atmayın
sizi sevmeyeni sevmeyin
....

0

insan sağlığı için en başta bol bol su tüketmek iyidir. spor yapmak, sağlıklı beslenmek, alkol ve sigaradan uzak durmak insan sağlığı için önemlidir.