0

ayrılık geçirdiğim kişinin hasta olduğunu öğrenince bana geçmişteki yaptıklarıyla yada nasıl ayrildigimla alakalı bir durum bana çok kötülük yaptıysa yada beni kırıp üzdüyse kötü ayrildiysam ve severek ayrildiysam ben onu sevdiğimi bile bile bana ayrılır ayrılmaz kötü şeyler yaptığını görmüşsem eğer asla aramam hasta olsa dahi aramam üzülürüm ama aramam bana yaptıklarını çekiyordur derim uzulurum önemli olan güzel ayrılmak bir birini kırmamak hayatta hersey basina gele bilir cunku eğer kırarsan böyle durumlarda asla yanında olmaz eski ve yeniler yada sevdiklerin .

1

ayrılık yaşadığım bir kişiyle çok uzun süreler konuşmalı insan ve sonrasında çok hasta olduğunu öğrendiysem eğer onu merak edip etmemem ,onunla geçmişte yaşadığımız durumlara göre değişiklik gösterebilir. eğer saygı çerçevesinde birbirimizi kırmadan bir ayrılık yaşadıysak en azından arayıp halini hatırını ve nasıl olduğunu sorardım.benim yapabileceğim bir şey olup olmadığını öğrenirdim ve gerçekten ona destek olmama ve yanında olmamı istiyorsa eğer elimden geldiğince destekçisi de olurdum tabii ki. sonuçta eski güzel günlerin hatrı oluyor,ne kadar araya ayrılık giymiş olursa olsun geçmişin hatırına elimden geldiğince yanında olmaya çalışırdım tabii o da isterse eğer.ancak eğer çok kötü bir şekilde ayrıldıysak ve birbirimizi fazla kırdıysak bazı olayların geri dönüşü olmuyor. böyle bir durumda da çok hasta olduğunu öğrensem en fazla bir geçmiş olsun mesajı atarım. ama gerçekten çok fazla hasta olması gerekiyor. öyle basit bir hastalık için asla geçmişimdeki kişilerle iletişim kurmam. kötü bir ayrılık yaşadığın sana da geçmiş olsun mesajından başka bir şey yapamam içimden gelmez. hatta belki mesaj dahi atmak istemeyebilirim.aslında bu birazcık da o anki ruh halime ve olayların gelişme şekline göre değişiklik gösteren bir durum olabilir. sonuçta geçmiş gitmiş ve birbirimizin hayatından tamamen çıkmışsak eğer zor durumlarda birbirimizin yanında olmak zorunda değiliz.tabii ki hastalık başka bir durum ama yine de insan nasıl davranacağını tam kestiremiyor.

2

bir insanla örnek vermek gerekirse eski kız arkadaşımla ayrıldık, tekrardan daha da mutlu olması daha da çok gülmesi için onun ayağı kaldırmak için yanında olurdum.karşılığında hiç bir ufak menfaat çıkar ilişkisine bağdaştırmayarak bunu vefaya sadık bir insan evladı olarak yapardım canı gönülden, insanlık daha da ölmedi.gider onu ziyaret eder ortak tanıdıklarımızdan onu arar sorardım nasılsın birşeylere ihtiyacın var mı diye, yine de görürdüm onu.sonuçta o eski kız arkadaşımın hatrı ben de çok, bana çok şey kattı birlikte ağladık birlikte güldük ve benim en zor zamanlarımda yanımda oldu.böyle bir insanın ne olursa olsun hakkını ödeyemem, herşeye rağmen hâlâ onu çok seviyorum.hasta olmasını bırak onun parmağına kıymık batsa benim burada çok canım acır kalbim sızım sızım olur, onsuz yaşanılmıyor hayattan tat alınmıyor ama onun yerine de başkasını koyamıyorum yapamıyorum.allah'tan tek dileğim onun mutlu olması, onun o güzel yüzünün gözlerinin gülmesi ve başına en ufak acının gelmemesi dileği.kıyamam ona o benim en kıymetlim, bunları yazarken bile gözümde tütüyor ağlamamak için inanın valla billahi zor tutuyorum kendimi.