0

ürünü çok beğendiğini söyleyip elindeki paranın ne kadar olduğunu belirtmek bir nebze indirimde işe yarıyor diye düşünüyorum. özellikle bir de öğrenci iseniz işler biraz daha tıkırında gidiyor.

0

hiç bir zaman beceremediğim bir şey. genelde yanımda pazarlık yapabilen birileri ile alışverişe giderim.

0

öğrenciysen öğrencilikten girerek pazarlık yapacaksın. almıyomuş gibi yapıp gitme numarası yapacaksın. sonra satıcıda gel al der

0

alacağımız ürünün gerçek değerini bilmek ve bunu dile getirmek aynı zamanda o ürünü araştırıp nerde ne kadara satılıyor öğrenmek, karşıdaki satıcıyla etkileyici bi dille iletişime görmek..

0

israrcı olacaksın kesinlikle asağıda daha az dedi ben almadım diyin :) o zaman tamam tamam gel derler annem çok iyi yapar ben pek beceremem ama annem böyle yapardı vw gerçekten işe yarıyordu :)))

0

girişken olmak ve dilini iyi kullanmak yeterli olur

0

pazarlık yepmadan önce ürünü görmeniz şart ne alcağınıza çok bağlı. biz türkler herşeyi yarı fiyatına almayı çok severiz. ilk başta adamla gidip biyerde çay içmeniz lazım daha sonra ürüne bakarsınız adam 8 derse ürünle alakalı bişeyi kötü bulun ben şunu yapıcam burası bana göre uygun değil değiştircem abi yenisiyle falan bu parayı verirsem onları yapamam gibi cümleler kurun. daha sonra fiyatta 100.000 derse siz verebilceğiniz rakamın biraz daha alt limitinde bişi deyin ve adam az indikçe siz az bişi yukarı çıkın ve verebilceğiniz rakamda fiyat vermiş ve anlaşmış olursunuz iyi akşamlar

0

valla hiç pazarlık yapmayı bilmem ama zor durumda kalırsam da abi ben öğrenciyim falan derim

1

pazarlık sünnettir, öncelikle alacağınız ürünün fiyatını iyi bilmeniz lazım. mağazaya girdiğinizde ürünü almak istediğinizi çok belli etmeyin .

0

pazarlık yapılırken alacağımız ürünün ederini bilmemiz gerekir bunu da bilip alacağımız ürünü daha iyi bir fiyata alabilmemizi sağlar.çünkü satıcı satacağı ürün için her zaman yüksek bir fiyat çeker bizde pazarlık yaparken pazarlık sünnettir diyip indirim yap bu son fiyatın mı paranı peşin vereceğim en son kaça olur deriz uç aşağı beş yukarı pazarlık yapıp uygun olursa alırız.

0

hocam pazarlık zor iştir inceliklerini iyi bilip uygulamak gerekmektedir. önce konuşacaksınız ürün ile ilgili sorular soracaksınız mesela araba alcaksınız kusur arayın ya ciddiyim kusur bulmaya çalışın abi şurası göçmüş bunun bakımını da yapmamız gerek diyin masrafı çok diyin biz buna çok masraf ederiz diyin öyle fiyatı çok rahat düşürürsünüz bir de abi vallaha kurtarmıyor emsalleri daha uygun falan diyin her zaman indirim yaptırın biz adanalıyık bizim burda pazarlıkslız bakkaldan yumurta bile alınmıyor hocam saygılarlaa

1

pazarlık yaparken püf noktaları şunlar bana göre , mesela sen evden çıkmadan önce kendine çarşı için belli bir miktar bellilerlemişsindir , o fiyata göre hareket edersin , mesela alacağınız ürün 100 tl ve size haliyle çok geliyor bu meblağ , direk 60 liradan fiyat verin satıcıya , yarısı fiyatı verirseniz adam size kızıp malı satmak istemez :) neyse açtınız diyelim 60 liradan , kişi size 80 çeker , yok abi 60 olsun diye ısrar edersiniz , kişi gene direnir abi valla kurtarmıyor der :) sizede tamam 70 say dersiniz ve en azından 30 tl indirim yapmış olursunuz :))

0

iyi bir pazarlıkcı olmak için iyi konuşmak lazım

0

abi öğrenciyiz bi güzellik yap
amca çok uzaktan geldim
gibi sözlerle başlanabilir ama her zaman olumlu sonuç alınmıyor

0

1- alıcı satıcıyla pazarlık yaparken bunu ciddi bir şekilde değil espiri ile karışık olarak ürünün fiyatında pazarlık yapmalıdır.
2-ürünü alırken satıcıya ürünü almaya çok istekli olduğunuzu belirtmemeliyiz diye düşünüyorum.
3-nakit ödeme imkanınız varsa sıcak para esnafın gözünü açar indirim yapacaktır.
4-ürünle ilgili aklınızda net bir rakam oluşturun karşı tarafı da düşünerek bir fiyat verin.

0

hitabet , güler yüz ,iyi bir malzeme ile her şeyin pazarlaması yapılabilir

1

çok beğendiğini ve cebindeki parayı asla belli etmemek en önemlisi bence.

1

pazarlık sünnettir denilir. ben genelde pazarlık yaparken sürekli öğrencilik üzerinden vuruyorum. zaten satıcılar genelde satış fiyatlarının üstünde söylerler yani pazarlık yaptığımızda bile adamların istediği rakama geliyoruz. yani anlayacağınız pazarlık yaparsak adamlar yine istediği rakamdan satmış oluyor. pazarlık yapmazsak istedikleri fiyatında üstünde bir kâr elde etmiş olurlar.

0

oncelikle mali cok begendigini belli etmeyeceksin ve pazarligini bu yonde yapacaksin e birazda pazarlikta yalan soylemek gerekiyor

0

çok fazla ısrar etmek karşı tarafı da zor durumda bırakıyor. insanlar ucuz almak uğruna maliyetinin altında almaya çalışıyorlar. halbuki 100 tl olan ürünü pazarlık yaparak ama karşı tarafı da düşünerek, 90 tl ye indirmek makul fiyatlar vermek en güzeli olacaktır.