0

genelde büyük bir şey almıyorsan pazarlık yapmam kimi insanlar ufak tefek eşyalar için yine pazarlık yaparlar atıyorum mesela 5 liralık bir şey için pazarlık yapmak da çok saçma olur

0

bir kayserili olarak en güzel pazarlık uzerimde bu kadar var , ben sizin sürekli müşterinizim, en son ne diyon dayi:)

0

ikna edici bir ses tonuyla diyeveksin ki abi be ogrenciyiz burs yatmadi daha

1

kesinlikle hedefinden vaz geçmemen en büyük artıların başında geliyor.

0

benim hiç beceremediğim bir şeydir pazarlık yapmak. ama satıcıların çoğu zaten pazarlık payı bırakarak fiyatları belirliyor. bu bilmemiz gereken bir gerçek. o yüzden hiç pazarlık yapmadan ödediğimiz ücretler satıcının avucuna ekstradan koyduğumuz parayı da içeriyor. ayrıca pazarlık yapmanın bir sünnet olduğu da bilinir. mesela hz. ali'nin iyi pazarlık yaptığı, ticaret zekasının yüksek olduğu da menkıbelerinde anlatılır.

babam eğer hiç pazarlık yapmayı bilmiyorsanız, satıcının söylediği fiyatın yarısıyla başlamayı da mı bilmiyorsunuz?" der... bana bu kadar aşırı bir farkla pazarlığa başlamak abes geliyor. ama pazarlığı iyi yapanlartın hikayelerine bakıldığında ilk verilen fiyatı yarıya kadar indirebildiklerini görüyoruz.

"son fiyat bu mu?" "en son kaça olur?" demeyi öğrendim artık. sabit fiyat uygulayan mağazaların dışında mutlaka yapıyorum bunu. illa ki az ya da çok bir ikram da yapılıyor. "ama falanca yerde daha da ucuz, şu fiyata satanlar var." demek de işe yarıyor.

aslında alışverişten önce bir pazar araştırması yapıp alınacak ürünün piyasa fiyatını bilmek fayda getirecektir bu yüzden. pazarlık yapacağım derken komik duruma düşmemek sağlanır böylece. gerçi komik duruma düşmek diye bir şey de olmaz, olsa da fark etmez zaten. :) önemli olan fiyat kırıp paramızı cebimizde tutmak değil mi amaç? :)

0

hiç beceremiyorum pazarlık yapmayı tek diyebildiğim abi öğrenciyim ya falan. keşke azıcık becerebilsem bu işleri. püf noktaları falan var yani :)

0

pazarlık yapmak kaziklanmamanin en mantıklı yolu :)

0

pazarlık sünnettir. alıcı ve satıcı arasındaki muhabbeti artırır

0

ben çok pazarlık yaparım hatta bir kuruş bile olsa indirmek isterim o yüzden faturalarla falan çalışan mağazalardan alışveriş yapmam giriştim bı esnafın yanına ilk önce fiyatı sorarım 100 derse pazarlık sünnettir derim oradan yürürüm esnaf sünnet ten dolayı biraz indirim yapar daha sonra öğrenciyim burda kimsem yok falan diyerek en az fiyatı bı 70 e çekerim sonra önceden hazırladığımız 50 liranın gösterir son param bu başka param yok derim bundan dolayı adam ilk önce yok der sonra ben param yok demeye devam edip dükkandan çıktım sonra çağırır gel sana vereyim der yani biraz göz açık olacaksın çünkü fiyatı 50tl olan bı ürünü sana 100 diyorlar fazla pazarlık yapmazsan kazık yersin yani biraz kendini acinfir hile falan yap iyi indirim alirsin

0

ogrenciyseniz esnafa bunu söyleyin. acır uyguna verir. ama magazalarda zaten barkod sistemi var. pazarlık teklif edilemez. pazarcılar da ne zorluklarla para kazanıyorlar. teklif etmeyelim o yüzden.

0

insan girişken olmalı üç beş demeden pazarlığa girmeli boşa demiyorlar. "pazarlık sünnettir." diye.bir de alacağını iyice hissettirip indirim yapmazsa vazgeçecek gibi olacaksın ondan sonra indirimi kapacaksın.

0

türk isen pazarlık yapacaksın arkadaş. bu işin başka yolu yok adamı mahvedeceksin ama yine de pazarlığını yapacaksın. eğer pazarlama yapmazsak ekonomi gerçekten ama gerçekten yürümez. pazarlık diyoruz ama her markette de pazarlık yapılmaz. örneğin bim gibi marketlerde pazarlık payı yoktur. yani anlayacağın pazarlık yapacak yer var yapılmayacak yer var.
şimdi ilk başta diyelim bir mağazaya gittin ilk olarak beğendiğin şeyi alacaksın sonra kasaya doğru yaklaştın adama dedin ki abi bu ne kadar ? adam da sana bir fiyat soyledi diyelim ki 100 dedi sen diyeceksin abi bana biraz indirim öncelikle yapacağın iş budur. adam 10 lira indirim yapar o ara. sen diyeceksin abi valla başka yerlerde daha ucuz falan ben arda alacağım gibisinden tripler atacaksın. adam 10 lira daha indirim yapabilir. etti mi sana 80. diyeceksin abi valla bu böyle olmaz 80 çoktur param yok gibisinden şeyler söyleyeceksin. adam sana biraz daha güzellikler yapabilir. sonra sende diyeceksin abi ben gidiyorum bana biraz daha indirim yapmazsan. adam diyecek ne kadara istiyorsun? sen de diyeceksin abi 50 yaparsan alırım. adam ilk başta olmaz kesinlikle olmaz gibi şeyler söylese de sen merak etmiyeceksin mutlaka verecektir. daha sonra çok fazla ısrar ettikten sonra adam dayanamayıp kabul edecektir. son hamleni henüz yapmadın ama digeceksin ki abi ben öğrenciyim valla bir gelirim yok 40 ver gitsin. adam sana acıyarak verir. sende paranı verip güle güle kullanırsın. yani 100 lira olan bir malı 40 aldık. unutmayın birşey alırsanız mutlaka ama mutlaka pazarlık yapmadan o şeyi almayın. çünkü unutmayın hem fırsatçılar çok hem de fiyatı gereğinden fazla arttıranlar çok fazla var. ona göre ayağınızı denk alın benden size bir tavsiye olsun. herkese şimdiden iyi pazarlıklar dilerim.

0

pazarlik yaptiğin zaman senin cebindeki paran artar diğer eşyalarda kullanırsın

0

mal alıkcaksan alıcı gözükmemek satıcıysan tok satıcı olmak

0

satıcının/alıcının elini sıkıca kavrayıp bütün gücünle sallamaj

0

hepimiz birer türk toplumu olarak pazarlığı seviyoruz pazarlık yapmazsak tabii ki olmaz çünkü belirli bir bütçe ayırarak pazara çıkıyoruz evdeki hesap çarşıya uymaz diye de bir atasözümüz var o yüzden pazarlık yapmak bence çok önemli daha çok öğrenciler için çok önemli pazarlık yapmak mesela ben öğrenci dönemindeyken arkadaşlarımla belli bir bir çağırır çıkardık ama bazen evdeki hesap çarşıya uymaz da ama satanlara öğrenci olduğumuzu söylediğimizde çoğu zaman indirim yapıyorlardı veya bir şeyi çok alıp toplu bir para olduğu zaman mesela 12.30 tuttuysa 10 lira verebiliriz yani o şekilde pazarlık yapabiliriz daha çok ve satıcıya tatlı dil göstermek beni pazardan en güzel yönlerinden dir yoksa neden bu kadar pahalı falan demek bence hoş değil

0

eğer pazarlık yapacaksanız pazarlığa başlarken öncelikle ikna edici bir tavır sergilemeli ve alacağınız şey hakkında araştırma yapmış başka yerlerden aldığınız fiyatları daha düşük şekilde bahsetmeli ve kesinlikle almayı düşündüğünüz fiyatın daha altında bir fiyattan baslamalisiniz ki mal sahibi ile yavaş yavaş anlaşarak orta noktada buluştuğunuzda düşündüğünüz meblagda anlasabilin.

0

benim eşim çok güzel pazarlık yapar misal bir ürün 20 veya daha fazlayla satan kişiye derki üzerimde bu kadar var veriyosan alim vermezsen canın saolsun der :)

0

1malı gözune kestir
2 hemen fiyat sorma
3 diger 1 kac seyden sonra fiyat sor
4 cok pahalıymış şurda bukadar deyip satıcı ya rekabet duygusu aşıla
sonuç inat edip o malı sana satmadan dükkandan çıkar mayacak tır

0

güzel pazarlık karsındaki satıcıyı yumuşatıp güzel dille biraz indirim rica etmektir.