1

krep nasıl yapılır?

4 cevap
0

benim her zaman kullandığım krep tarifim, bir yumurta, bir bardak süt ve bir bardak unun çırpılmasıyla elde edilen hamurdan yapılır. eğer peynir gibi bir iç konulacaksa tuz eklenir. reçel, çikolata, bal gibi tatlı besinler kullanılacaksa tuz konulmaz.

hamur hazırlandıktan sonra yapışmaz tava ocağa alınır. az miktarda sıvı yağ konularak kızdırılır. yarım kepçe hamur dökülür, tava sallanarak yayılması sağlanır. hamurun üst kısmı göz göz olunca hamuçevrilir. altı da piştikten sonra krep bir tabağa alınır.

tercihe göre seçilen iç konularak katlanır ve yemeye hazır hale gelir. afiyet olsun.

0

birebir ölçülü tarif veremesem de az kişiyle yapılacak ise 1 yumurta 1 su bardağı süt biraz tuz iyice çırpın. az az un ekleyerek cirpmaya devam edin. kek kıvamından biraz daha cıvık bir kıvama gelince krep tavası yoksa yanmaz yapışmaz bir tavayi isitin. azıcık yaglayin bir kepçe yardımı ile hazırladığınız hamurdan tavaya döküp hızlıca yayılmasını sağlayin. bir spatula ile çevirin. diğer tarafini da pişirin. krep yapmak biraz el pratikligi gerektiren ve yaptıkca daha da düzelen bir iş. ne kadar ince krep yaparsaniz o kadar iyi sonuç elde edersiniz. yaptığınız kreplerin icine süzme peynir, cokokrem vs sürüp yiyebilirsiniz.

0

iki su bardagi un, bir tatli kasigi tuz bir su bardagi sut iki yumurtayi guzelce cirpin tavayi yaglayip pisirin iste bu kadar basit

0

krep bir hamur işidir. yumurta ve tereyağ da katıldığında tadından yenmez.