0

damlaya damlaya ne olur?

15 cevap
0

damlaya damlaya göl olur.çok kullanılan bir atasözüdür.

0

birike birike sabır edersek göl olur. küçük yada büyük bir şekilde olur.

0

damlaya damlaya göl olur.başka da bir şey olmaz

0

damlaya damlaya paran birikir daha tasarruf lu olur insan ayağını yorganına göre uzatmak gibi

0

dalmaya damlayan göl olur güzel bir atawozudur bu.bu ne anlama gelir derseniz zamanında biriktirdidigijoz elinizde tuttuğunuz şeylere size birgün gelir lazım olur ozman degerini anlarsın anlamında bence diye dusnuyorum. atalarımız yasamis ve görmüş sonradan bu atasözü nu solemisler hiç br söz yasanmislig i olmadan gün yüzüne cikmamisti r bence dye dussunuyorum ben bu sozler sayeisjde çok insan belkide birikim yapıyor bence

0

büyüklere sorunca hemen göl olur diye söylerler

0

tasarruf yapmanın önemini vurgulamak için söylenmiş bir atasòzüdür.lakin ülkenin %60'ı asgari ücretli olarak belirlenmiş gelir düzeyi olarak.bu gerçekliğe bakarak damlatarak göl yapabileceğimiz bir durum pek mümkün görünmüyor.tasarruf edebilmek için artıya geçecek bir miktar paranızın olması gerek.günümüzde insanlar bırakın tasarrufu geçinecek parayı bulamıyor.

0

damlaya damlaya göl olur bu bir atasozudur

0

bir atasözüdür. damlaya damlaya göl olur. bu sözde küçük demeden ufak miktarlarla birikim yapılabileceğini o küçüj yatırımların zamanla büyük bi miktara dönüşebileceği belirtilmiştir. tutumlu olmayı yarını düsünerek şimdiden küçük de olsa birikim yapılması gerektiğini belirtmişlerdir..

0

damlaya damlaya göl olur. yani tutumlu olmak zamanla biriktirmek gibi anlamlara gelmektedir. bu sitede olduğu gibi. yavaş yavaş birikiyor ama sonucunda o parayı alınca mutlu oluyorsun. bir ihtiyacının karşılanmasını sağlayabiliyorsun.

0

nehir olmaz , deniz olmaz, okyanus desen hiç olmaz, tabiki göl olur.

0

damlaya damlaya göl olur küçük tasarruflardan sel olur deler.

0

damlaya damlaya göl olur derler ama olmuyor, toprak hepsini emiyor

0

atasözü damlaya damlaya göl olur diye devam eder

0

damlaya damlaya göl olur da sorularını bence biraz kaliteli hale getirmelisin