0

sadece bazı erkeklerin fazla sapık olması

0

tıplu taşımalard yer yer birçok durumla karşılaşıyoruz. beğenmediğimiz birçok şey olabiliyor. benim de gözlemleyip beğenmediğim birçok şey var. bilerek yaşlılara ve hamilelere ayrılan bölümü gereksiz yere işal etmek. küfürlü ve argo konuşmak, bağırarak konuşmak, gereksiz yere saçma sapan hareketlerde bulunmak. yaşlılara yer vermemek, sigara veya gereksiz şeylerle insanları rahatsız etmek bu ve bu gibi sorunlae toplu taşıma araçlarında sorunlara sebep olmaktadır.

0

toplu taşımada en çok rahatsız olduğum tavır insanların belli bir olgunluğa gelmiş ve saygılı olan yaşlı insanları yer vermemesi. tamam gün içerisinde hepimiz işte güçte yoruluyoruz yalan yok, fakat bizim kültürümüzde her zaman yaşlılar önemlidir ve değer gösterilmesi gerekir. o yüzden mümkün mertebe bu konuda duyarlı davranılması gerekiyor. bu konuda ekleyebileceğim farklı bir düşünce ise özellikle yaşlı insanların mesai başlangıç ve mesai bitim saatlerinde mümkün mertebe acil işleri yoksa toplu taşımayı kullanmamaları.çünkü insanlar gün içerisinde kolay bir şekilde mesai harcamıyor,kafa patlatıyor ,yoruluyor ediyor,üstüne bir de bazı şehirlerde yaşlılar için sınırsız taşımaya dönük kartlar olduğu için mesai çıkışlarında otobüse ve metroya baktığımız zaman büyük çoğunluğu yaşlı insanlar ve bu insanlar yaşları gereği dirençleri de düşük olduğu için suratlarında ki hoşnutsuzluk insanı rahatsız ediyor.bu durumun yanında özellikle toplu taşımada etrafı rahatsız edecek derecede yüksek sesle müzik dinleyip ve bu davranışını ısrarla sürdürmeye çalışan insanlar gerçekten itici duruyor. tamam müzik dinlemek hepimizin çok sevdiği ve yapmaktan keyif aldığı güzel bir davranış fakat bir ortamda bulunuyor fakat bu ortamda ben istediğim gibi davranırım ben istediğimi yaparım tarzı tavırlar hoş olmaz. ayrıca insanların kendi kişisel özgürlüğü başkalarının özgürlüğünü kısıtlayan ak şekilde sürdürülemez böyle bir hakkı da yoktur. toplu taşımada bir diğer rahatsız olduğum husus ise, özellikle özel halk otobüsü şoförlerinin otobüsü kamyon gibi kullanması. yani sonuçta kalabalıkta insanlar olabildiğince yan yana gelip amiyane tabiriyle balık istifi gibi seyahat ediyor ve bu konuda insanlar çoğunlukla anlayışlı bir tavır sergiliyor. fakat güzel kardeşim,sen insanlardan talep ettiği davranışı insanlar sana sergilerken sen de o kadar tıklım tıklım otobüsü kamyon kullanır gibi ani hareketlerle fren yapıp aracı savurmayı yapma.sanki formula 1 şoförü gibi sadece araçta kendisi ve co-pilotu varmış gibi araba kullanma. çünkü arabada gençler yok, çocuğu olan kadınlar, yaşlılar ve hatta hamile insanlar oluyor.

0

toplu tasima araclarinda en çok araba doldugunda sıkısrızya oraya buraya dogru git.agız agıza gelmek insanın kımıldayacak yeri olmamasi.vede banyo yapmayan kişilerin ter kokulari insani cok kötü sekilde tıskındırıyor.

0

yüksek sesle telefonla konuşan kişileri beni çok rahatsız ediyor.bir de yayılarak oturan insanlardan nefret ediyorum.yüksel sesle müzik dinleyenler de çok can sıkıcı.bir de kulaklığı olmayan insanların direk telefondan dizi, video izlemesini hiç sevmiyorum.onun izlediğini benim dinlemem gerekmiyor sonuçta.bu liste uzadıkça uzar.

0

annelerin kart basmadığı halde küçük çocuklarını ayrı koltuklara oturtması ve yaşlılar veya olgun kişiler bindiğinde kalkıp onlara yer vermelerini söyle memeleri benim toplu taşıma araçlarında en çok sinir olduğum olaydır. bence bu bir bencillik ve saygısızlıktır.

1

en sevmediğim şey otobüse sanki insan almıyor hayvan alır gibi yolcu alması şoförün. bide yüksek sesle konuşanlardan hoşlanmıyorum.

2

sigarasını daha yeni söndürüp otobüse binen insanlardan nefret ediyorum çok kötü sigara korkuyorlar. sonra şoförün otobüsün alabileceğinden çok çok daha fazla yolcu alması. sanki evdeymiş kimse yokmuş gibi bas bas bağırarak telefonla konuşan insanların olması.

1

yaşlıların bizi yok sayıp sen de buraya otur diye bizim oturduğumuz yerleri göstermeleri. kulaklıkla son ses müzik dinleyen değişik tipler. adama tip tip bakan tuhaf kişiler. hayırsız çocuklar ve onlara sahip çıkmamakta ısrarcı olan ebeveynler. 100 kişilik otobüse ısrarla 7485772884 kişi bindirmeye çalışan şöförler. daha sayayım mı :)

1

yüksek sesle telefon konuşulması veya arkadaşların aralarında yüksek sesle konuşmaları ve ter kokan insanlar gerçekten iğrenç

1

ben erkeklerin bacaklarını ayırarak yanlarındaki insanların oturma alanlarına geçmelerini çok rahatsız edici bir tavır olarak görüyorum. bu konuda bir çok tepki var ama bu oturma biçimi halen çok yaygın.

1

yaşlıla yer verilmemesi ve yüksek sesle telefon görüşmesi yapılması..