0

omlet yumurtadan hazırlanan bir tür yiyecektir genellikle kahvaltı sofralarında hazırlanır ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir diyebiliriz omlet yapmak için yumurtalar çırpılır ve sıvı yağ ya da tereyağı eklenmiş tavaya dökülür ve bir tarafı piştikten sonra tahta bir sıfat oda ile diğer tarafı da çevrilerek pişirilir ve servise hazırdır içine peynir koyabilirsiniz mantar koyabilirsiniz sucuk koyabilirsiniz dilediğiniz her şeyi koyabilirsiniz hatta dereotlu ve maydanozlu omlet bile yapabilirsiniz.

1

omlet genellikle sabah kahvaltılarında tüketilen yumurta ile yapılan bir yiyecek türüdür.damak tadınıza göre peynirli,kıymalı da yapılabilir.nasıl yapıldığına gelince tavaya tereyağı koyarız biraz kızdıktan sonra önceden bir kapta kırdığımız ve güzelce çırptığımız yumurtaları tavaya dökeriz.5-6 dakika sonra pişmiş olur,üstüne biraz kırmızı pul biber döker afiyetle yeriz.

0

omlet yumurtadan yapılan bir besindir. ve kahvaltılarda genellikle omlet yapılır. omletin birçok çeşidi vardır. isteğe göre bu çeşitler kahvaltıda yapılabilir. mesela sucuklu, kıymalı, kaşarlı, patatesli, soğanlı, normal peynirli, maydanozlu gibi omletin birçok çeşidi vardır. benim en çok sevdiğim omlet çeşidi sucuklu ve patatesli olandır. aslında çok basit bir yapımı vardır. öncelikle sucuğu biraz yağ da pişirecek siniz ve üzerine yumurtayı kıracaksınız biraz da tuz atarsanız çok pratik bir şekilde sucuklu omlet hazır olur. yine patatesli omlet aynı şekilde önce patatesler yağda kızartılır ve üzerine yumurta kırılarak patatesli omletimiz hazır hale gelir.

0

omlet yumarta ilen yapılan bir kahvaltılık çeşitıdir. omletin bir çok çeşitli vardır. peynirli , otlu , zebzeli vb. öncelikle bir omlet için iki yumurta, biraz kaşar rendesi ,tuz , bir tutam ince kıyılmış maydanoz hepsi bir kapta iyice çırpılır . isıtıp yağladığımız geniş bir tavaya karışımı dökün arkalı önlü çevirerek pişirin. omletiniz hazır.