0

öncelikle her gün kendine daha yüksek bir hedef koymalısın ve ayrıca birşeyi yapmak istiyorsan direkt olarak yapmalısın ki diğer yapmak istediklerini yapasın.

0

tembellikten kurtulmak için insanların yapması gereken şey çalışmaktır ve vazgeçmemektir. eğer insan vazgeçer ise, o olay çoktan orada kapanır ve olması mümkün olmayan bir hal alır. bu yüzden dolayı insanlar her şeyden önce çalışmaya gayret etmelidir. örneğin bu okuldaki dersler için de geçerlidir. eğer siz veya bir başkası ders çalışmaz ise, sınavlarından düşük not alması normaldir. buna tembellik denir. bu tembellik adlı terimden kurtulmak için insanın vazgeçmeden ve pes etmeden çalışmaya devam etmesi gerekir.

1

öncelikle tembelliğe yol açan nedenler bulunmalı ve düzeltilmelidir. vitaminsizlik ve depresyon gibi etkenler insana yorgun hissettirir ve bu da tembelliğe yol açar. bunlar düzeltilirse bir nebze tembellik ortadan kalkabilir. bir yerden başlamak gerekir. ertelemek de tembelliği artırır mesela. o yüzden birikmeden yapmak da tembelliğe yol açmaz. bugünün işini yarına bırakmamak gerekir.

0

aslında tembellikten kurtulmak biraz da psikolojik birşeydir yani bu sizin isteğinize alakalı olan birşeydir. siz ne kadar istemezseniz bir şey için çabalamayı hep üşengeç kalırsınız bir adım atamazsınız ve olduğunuz yerde saymaya devam edersiniz. aslında tembellikten kurtulmanın yolu diye bir şey yoktur bunu ancak siz kendiniz de görebilir farkına varır ve bundan kurtulmaya çalışırsınız. yani bizzat tembellikten uzak durarak kendinize vakit geçirecek türlü yöntemler bularak çalışarak veya başka türlü bilemiyorum. yani bu tembelliği ancak birşeyler yaparak yenebilirsiniz. bunu istemekte ancak sizin elinizde olan birşeydir buna siz karar verebilirsiniz başkaları herzaman konulur size öneriler belki nasihatler verir ancka siz istemezseniz bunu yapmayı hiçbir zaman gerçekleşmez bu istediğiniz şey doğal onlarada tembellikten kurtulmak daha da zorlaşır. aslında buna kendinizi nasıl alıltırdıysanız bu tembellik durumuna aynı o şekilde vazgeçme yolunu arayabilirsiniz örneğin başka şeylerle uğraşmaya devam ederseniz bir müddet sonra buda siz de alışkanlık durumu yaratır ve bundan kurtulursunuz aksine bir şey yapmak içinizde n gelir hale gelir. nasıl ki ders çalışmaya başlamadan önce sıkılırız ve ne zaman çalışmaya başlarız bir müddet sonra bize zevk vermeye başlar veya severiz kaptırırız kendimizi aynı onun gibi birşeydir bu durumda neye alılırsanız hayatınıza o şekilde yön verirsin ve o şekilde yaşamaya alışır ve yaşamaya çalışırsınız. birşeyler yapabilir ve sınırlarınızı kendinizi keşfedebilir kendinizi tanıyabilirsiniz bir irade meselesi bir nevi.kendinizi nasıl alıştırırsanız öyle gider.

0

tembellikten kurtulmak için öncelikle kendinin bir işe yaradığını bilmen gerekiyor. üretmenin ve başarmanın hazzını yakalayan biri zaten zamanla tembellikten kurtulur. tembellik, fark farklı durumlarla ortaya çıkar. kimisi derste tembeldir kimisi işte tembeldir ama sonuç hep aynıdır. birey bir şeyler üretmeyi sevmiyor rahat rahat oturup bir iş yapmadan ömür geçirmeye çalışıyor. tembellikten kurtulmak gerçekten kişi için çok faydalıdır bir kere daha sağlıklı oluyorsun özellikle psikolojikmen rahat oluyorsun daha huzurlu bir yaşam sürüyorsun.