0

rengi kahve rengi tarzı olmalı katılık sıvılık oranı sert olmamalı jole gibi yumuşak ama su gibi olmamamlı

0

kıvamı ne sıvı ne katı olması gerekir ama sıvı olur genelde o yüzden bebek maması yedirirler.

0

ideal bebek dışkısı formu bebeğin ayına hatta gününe göre değişir. yeni doğan bebeğin doğum anında ve doğum öncesi anne karnında yapmamış olması temenni edilen mekonyumu doğduktan sonra saat başı yapıp yapmadığını soruyorlar. mekonyum bebeğin anne karnında saç tırnak vb materyalleri yutması suretiyle oluşan siyah koyu yeşil arası renkleri olan yumuşak kıvamlı ilk dışkıdır. ortalama üçüncü gün renk sarıya dönmeye başlar. dördüncü gün altın sarısı rengini alması ve yumuşak olması beklenir. ilk iki hafta bağırsak sistemi bir nevi baca gibi olduğu için bebeğin az az, sık sık altın sarısı ve yumuşak kıvamda yapması gerekir, renk yeşilse bebek üşümüştür. başka renklerse ciddi rahatsızlıklar olabilir doktora başvurmak gerekir. üçüncü haftadan sonra bağırsaklarda ayrılma süreci, bebekte gaz süreci başlar. bu dönemde yeşile dönen renkler bebeğin gazlı olduğunu gösterir ideali yine altın sarısı yumuşak olması günde 6-7 bez kirletmesi beklenir. bu dönemde bebeğin dışkısı mukus kıvamında gelirse bebek ishaldir. derhal hastaneye götürülmesi gereklidir. dördüncü aya kadar altın rengini yakalamak çok önemli fakat anne kan ilacı kullanırsa renk yeşile döner. 4 ayda aşı zamanı bebeğe kan ilacı başlandığı için bebeğin dışkısı yeşile döner. kıvamı biraz daha koyu olabilir fakat sert olmamalıdır. bu dönemde bebek bir hafta bile yapmayabilir yaptığında kıvam normalse sorun yoktur. ek gıdaya başlangıç döneminde dışkının rengi ilk başta yeşile sonra kahverengiye yaklaşıp kıvamı giderek koyulaşır. kokusu da rahatsız edici olmaya başlar bunlar normaldir. dışkıda beyaz renk yahut kan görülürse vakit kaybetmeden doktora götürmek gerekir.

0

kıvamı ne katı ne cıvık cok koyu değil çöl açıksa değil

0

ideal bebek kakası ne çok katı ne de çok sıvı olmalıdır içinde kan bulunmamasına özellikle dikkat etmeli ve o gün ne yediğine göre değişebilen bir şeydir bu yüzden bebeğin ogün ne yediği çok önemlidir çok sıvı olursa ishal ama çok katı olursa da başka hastalıkların belirtisi olabilir kabız gibi

0

kahverengi rengine sahip olmalıdır. dışkı içerisinde kan bulunmamalıdır. dışkı tam katı şekilde olmamalı biraz sıvı şeklinde olmalıdır.

0

ideal gaita (dışkı) nasıl olmalıdır;
tam siyah olmamalı yorumlarda belirten arkadaş yanlış bilgilendirmiş.
rengi kahverengi olmalıdır biraz sulu olmalı yani suludan kastım çok az miktarda sulu olmalı,gaitada kan olmamalı.

0

axçıkmalı ve sert olmaması lazım vıcık ta olamaması lazım

0

bebek doğar doğmaz kakasını yapabilir. ilk başta yeşilimsi siyah rengini alır. eğer yapmaz ise 24-48 saat içinde yapması beklenir, en geç 48 saat beklenir. anüsün imperfore (açıklık olamaması) yada barsak düğümlenmesi olabilir. normal anne sütü ile beslenen bebekler yumuşak kıvamda sarımsı açık renkte gaitasını yapar.

0

ilk çocuğum olduğunda çok kaka yapınca de gitmiştim aldığım cevap daha ne istiyorsun çok cıvık ve çok katı olmadığı sürece günde 2, 3 veya 4 defa yapasın dedi.

0

cıvık olması iyidir eyerki bebek kakasını yaparken zorlanıyorsa kulak çöpünü sıcak su ile ıslatınız daha sonra yavaş bir şekilde deliğe sokun bi kaç gün böyle yaparsanız bebeğinizin kakası doru düzgün yapmaya başlar bu bilgiyi hiçbiryede bulamazsınız harfiyen ben denedim ve onaylıyorum sizlerde denenyerek güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz.

0

ideal bebek kakası çocuğun yaşına göre değişir.bebek oluşumu babadan gelen sperm ile anneden gelen yumurtanın bieleşmesi sonucu oluşur.bebek bir embriyo haline gelir ortalama 9 ay anne karnında yer alır sonrasında bağırsak oluşumu başlar bebek kakasının değişme göstermesi buradan kaynaklıdır.bebek bağırsağı oluşur 1-9 aylık bebeklerin kakası genelde sıvı su gibidir.2-5 yaş aralığındaki bebeklerin kakası ise biraz daha kayılaşmış haldedir.

0

ne çok sorun nedir çok katı olmalıdır ortasında olmalıdır tam olarak

0

siyaha yakın bir, görüntüde olmalıdır, sonradan o renk acılarsk kahve tonlarına dönecektir...

0

bebeğin yaşı ve yediklerine göre değişir. örneğin sütle beslenecek kadae küçük bir bebekse cıvık ve az, katı yiyecekler de yiyen bi bebekse daha katı olmalıdır.

0

cıvık formda olmalı ama su kadar çamur olmamalıdır , anne sütü ile beslendiği için siyah renk değil açık kahverengi olmalıdır.

0

anne sütü içtiği için cıvık formda diyebiliriz. genelde kokusuz olur.

0

ilk başta siyah olup sonradan kahverengiye döner civik olmamalidir

0

ideal bebek kakası rengi normal türde olmalı ortalama şekilde olmalı ishal şeklinde olmamalıdır karemel renginde olmalıdır

1

ideal bebek kakasını mı varmış bi yaşıma daha girdim