0

şimdi şöyle bir olay var, arkadaşlık demek zor günde yan yana durmayı bilmek, birbirimizi anlamak ve birbirimizle fikir alışverişi yapabilmek anlamındadır. insanlar birbirleri ile ne kadar fikir alışverişinde bulunurlarsa o kadar gelişir ve arkadaşlık duygusunun yanında güven duygusu gibi bazı duyguları geliştirir. dolayısıyla birbirinizi anlıyorsanız, farklı fikirlerinizi söyleyip yorum yapabiliyorsanız arkadaşsınız. öte yandan dedikodu yapmak ve yahut eleştirmenlik arkadaşlığa girmiyor. size ufak şeyler için küsüyorsa o kişi arkadaşınız değildir. çünkü şöyle bir olay var siz ona zaman harcayıp destek olmaya çalışıyorsunuz ve bunların haricinde bir takım farklı olumlu basamakları çıkıyorsunuz ve o tüm bunlara rağmen yaptıklarınızı görmezden geliyor ve size kötü davranıyor. bu arkadaşlık değildir.

-1

ideal arkadaş öncelikle karakteri düzgün biri olmalıdır. bir insana arkadaşım diyorsan o insan seni sırtından vurmamalıdır. karakterli ve doğru olmalıdır. dürüst olmalıdır. karşılıklı dertler paylaşılmalıdır. rahatlıkla arayıp hal hatır edilmelidir. arkadaş dediğin ilişkilerde dürüst ve özenli olmalıdır. insanı kandırmamalıdır. verilen sözleri tutmalıdır. her iki tarafta arkadaşlıkta özenli davranırsa sonuna kadar bu arkadaşlık devam eder.

-1

samimi,güvenilir,doğal,empati kurabilen ve küslük durumlarını abartmayan.

0

ideal bir arkadaş sır tutan dürüst ve sadık olmalı arkadas gibi arkadaş olmalıdır.ne biliyim arkanı toplayan biri olmalı hani annen gibi olmalı seni anlayan seni dinleyen birisi olmalıdır.ne biliyim seni çıkarsız sevmelidir.senden hiç bir beklentisi olmamalıdır her daim senin yanında olmalıdır .benim bir arkadaşım vardı artık ona arkadaş diyemiyorum yani çünkü hep çıkar peşindeymiş ben bunu anladım .ben onu karsılıksız seviyordum elimden geleni yapıyordum onun adına.mesela benim fazla notum olduğunda ona veriyordum ama o meğerse çıkar peşindeymiş hemen aramıza bir arkadaş aldığımızda beni sattı.bana sen fesat birisin senin fesat olguğunu biliyorum ama bu kadar fesat olduğunu biliyordum dedi kavga edince peki madem ben fesat biriydim de neden benimle arkadaşlık ediyordu ki.hem ben ona fesatlanacak birşey yapmadım .benim herseyim ona açıktı ama o bana notlarını bile vermezdi.ben onun bir yıllık arkadaşıydım bana not vermez gider baskasına verirdi hani ben ona bütün notlarını ver demezdim kı sadece çıkarmadığım kısmını isterdim vermezdi bana .daha yeni tanıştığımız arkadaşımıza verirdi . bir gün benimle kavga etti neymiş dışarı çıkarken onları görmüşüm ama selam vermemişim çok saçma insan arkadaşını görüpte selam vermez mi niye selam vermeyeyim ki. bende dedim madem ben vermedim siz niye vermediniz dedim. yok illa ben verecekmişim .bide bana diyor ki sen bizimle gezmiyorsun bizimle bişey yapmıyorsun diyorlar yaptıkları sey ramazanda dönerle kuru kuruya oruç açmak
sonrada bana diyorlar sen bizimle birsey yapmıyorsun sen bizi sadece okula gitmek için kullanıyorsun dediler bende kavga ettim ayrıldım .ertesi gün biz ortaklasa ütü almıştık ütü patlamış benden ütünün garanti belgesini soruyor ne bileyim ben nerde gel bir kağıt buldum diyorum sendeydi diyor o kadar da yüzsüzdü ya çok karaktersiz bir kızmış.