3

sufle tatlısı nasıl yapılır?

sufle nasıl yapılır? bilgi veriniz.

5 cevap
0

yapılan hamur kek kalıbına dokulur ve o kek kalıpları fırına verilir

eger içinden cikolata fıskırsın isterseniz hamuru dokerken bol hamur koyun yada piştikten sonra sırınga yardımıyla içine cikolata enjekte edein afiyet olsun :d

0

sufle tatlısı için öncelikle malzemelerimizi sayalım:
- 3 tane yumurta
- 80gr bitter çikolata
- yarım su bardağı un
- 50g tereyağı
- yarım su bardağı şeker
sufle tatlısı tarifi:
1. çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce ilk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
2- tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin.eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
3- ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın.çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın.hamurumuz hazır.
4- sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın.(yaklaşık 4 kap çıkıyor.
5- daha önceden ısıttığınız fırında 8dk da sufleniz hazır.fırınan aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.
6-kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır.folyodan sufle kapları var onları da kullanabilirsiniz,onlarda da suflenin çok rahat çıktığını göreceksiniz.

0

1 çay bardagi süt,40 gr tereyağ,2 yumurta akı,2 yumurta sarısı,2 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığıı un, 1 yemek kaşığı kakao , 100 gr biter çikolata ,bir fiske tuz

yapılışı:

bir çay bardağı sütü tencereye koyuyoruz içersine 40 gr tereyağı ilave edip ocakta eritiyoruz ikisini birlikte. erimiş olan ve sıcak olan sütü tekrar kaseye bosaltiyoruz.kasenin içine 100 gr biter çikolata daha sonra bir yemek kaşığı kakao ilave ediyoruz, sıcakken iyice karıştırıyoruz çikolatanın erimesi için sıcakken karıştırmamız lazım sogumamasi lazım. iyice karıştırdıktan sonra kenara alıp biraz soğumasını beklememiz lazım, iki yumurta akın'ı bir kaseye koyup içine tuzunu ekleyip ve iki yemek kaşığı şeker ilave edip mikserle iyice bunları karıştırıyoruz. mikserle iyice köpük olana dek devam ediyoruz çünkü köpük olmazsa kıvamı tutmaz daha sonra yaptığımız tatlı da bir işe yaramaz. iki yumurta sarısı bir yemek kaşığıe unu önceden hazırladığımız cikolata harcina ekliyoruz ve güzelce karistirip yedirtiyoruz. bu son aşamada hazırlamış olduğumuz yumurta akın'ı çikolata harcimiza yavasca yedire yedire koyup karistiriyoruz cunku daha guzel kabarmasi icin geri kalan işlemler sadece pişirilip nasil servis ediceginize bağlı.

0

suffle tatlısı cikolata ve kek ile yapılıyor diye biliyorum hiç yemedigim için bilmiyorum

1

ben hiç tatmadım bile o kadar sufle , tatlısından uzağım