1

benim sürekli olarak yaptığım ve kıvamı çok güzel tutan bir sufle tarifim var. yapılması da oldukça basit ve size asla kötü sonuçlar da olmaz.
sufle yapmak için malzemeler şu şekilde
2 adet büyük yumurta
1 paket bitter çikolata
100 gram margarin veya tereyağı
2-3 kaşık kadar şeker
yarım su bardağı un
çeyrek su bardağı süt

yapılışı ise şu şekilde, öncelikle 2 yumurta ile şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar güzelce çırpıyoruz. ardından bir tavada yağı eritip içerisine bitter çikolataları kırarak onların da erimesini sağlıyoruz. çikolatalar eridikten sonra ocağın altını hemen kapatmamız gerekli ki çikolatalarımız yanıp acı bir tat elde etmesin. ardından ocağın altını kapattıktan sonra içerisine azar azar sürekli karıştırarak un ilave ediyoruz. yoğun ve hamur gibi çikolatalı bir kıvam alacak.yağlı çikolata ile unu iyice karıştırdıktan sonra geniş bir kapta çıkmış olduğumuz yumurta ve şekerin içerisine yavaş yavaş ilave ederek mikserle çırpmaya devam ediyoruz. çarpma işlemi bittiğinde yoğun bir hamur elde edeceksiniz. içerisine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyorsunuz. akışkan ve homojen bir kıvam oluştuktan sonra yağlamış olduğunuz küçük sufle kaplarının içerisine eşit miktarlarda pay ediyorsunuz. hepsine eşit miktarda hamurdan koyduktan sonra önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 15 ile 20 dakika arasında pişiriyorsunuz. burada kontrollü bir şekilde pişirmeniz çok önemli. üzeri kabuk bağladı anda fırından çıkartmalısınız ki sadece dışı pişmiş olsun. içerisinin akışkan bir kıvam da kalması gerekiyor. kabararak üstü çatlayıp kabuk tuttuktan sonra hemen fırından çıkartıyorsunuz ve dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. gerçekten benim sürekli olarak severek yaptığım tarif bu şekilde. normalde içerisinde hiçbir şekilde süt yoktu ancak ben az miktarda tuz koyarak hem kıvamını inceltiyorum hem de içerisine süt konduğu için suflenin tadı çok daha hafif ve güzel oluyor. siz de bu şekilde yaparsanız her tam kıvamında bir sufle tutturmuş olursunuz. yaparsanız eğer şimdiden afiyet olsun.

0

kolay bir sufle tarifi vereyim sadece iki malzemeli yumurtanın beyazını kar kıvamına gelene kadar çırpıcı ile çırp daha sonra köpüğünü söndürmeden 3-4 yemek kaşığı nutella ekle sufle kabını mümkünse tereyağı ile yağla kaplara dök fırın teli üzerine sufleleri koy180 derece fırında kontrolü bir şekilde 25-30 dk pişir fırının içinede cam kasede küçük bir su koyarsanız sufleniz daha güzel pişer

0

sufle içerisinden çikolata akan bir kektir.
sıcak tüketilir.
iki yumurta
yarım bardak süt
yarım bardaktan bir parmak fazla şeker
yüz gram damla çikolata
bir bardak un
kabartma tozu ile yapılır.
bu karışım sufle kaplarına dökülüp firinlanir ve yirmi dakika kadar pişirilir.