1

üstünde cevizi varsa en sevdiğim tatlılardan olur. kabuklarını soyduktan sonra büyük büyük küp şeklinde doğrayıp tencereye koyuyoruz sonra şeker koyuyoruz ağzını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz. tek püf noktası pişene kadar elinizden geldiğince kapağını açmayın,ikinci püf noktası çok aşırı pişirip hamur gibi dağılması aşamasına getirmeden kapatıp altını. vee üçüncü püf noktası en az 2 saat dinlendirin hiç pişman olmazsınız. (ölçülere yemek sitelerinden bakın)

1

ben genellikle yemek yapmaya aniden karar verdigim icin aldigim kabağı sekerde az bir sure bekletiyorum seker ile sonra cok yumusatmadan altını kapatıp soğuk bir ortama alıyorum şekerinin üzerinde donmasi icin kirecte kabak zahmetli olduğu için bu tarif bana o kirecli tadi yakalamama yardimci oluyor bol ceviz ve var ise tahin asla vazgeçilmez püf noktasıdır

0

kabak tatlısı kışın tüketilen en güzel tatlılardan bir tanesidir. yapımı için gerekli olan malzemeler bir adet bal kabağı, şeker yeteri kadar, karanfil, fındık ya da ceviz, tahin, sıcak su. yapılışı ise söyledir : kapak sert kabuğundan güzelce soyulur ve ince ince küp küp doğrandıktan sonra biraz bekletilir. daha sonra kaynayan suya atılır ve şeker eklenir. yarım saat piştikten sonra tepsiye dizilere lifli yapısınım şekeri emmesi beklenir. daha sonra üstüne şerbeti dökülmek için hazırlanır. şerbeti için 4 bardak kadar toz şeker ve bir kaç dilim kıvamı almak için ideal olacaktır. kıvamı alan şerbet kabak tatlısının üstüne dökülür ve ceviz ya da fındık tercihe göre serpiştirilir ve üzerinede tahin gezdirilir.