0

hasta olmamak için yapılması gerekenler çoktur ama yinede hastalık geli bulur kış aylarında soğuk içecekler içilmemeli sıkı giyinmeli düzgün beslenmeli yaz aylarında terleyip soğukta kalmamalı dediğim gibi öncelik sağlıklı beslenmektir.

0

hasta olmamak için özellikle kış aylarında kalın giyinmeli ve sıcaklık değişiklerine göre girdiğimiz ortamlar da üzerimizi inceltmeye ya da kalınlaştırmaya çalışmalıyız. örneğin soğuk bir ortamdan sıcak bir ortama girince üzerimizde ki fazlalıkları azaltmalıyız ki terlemeyelim. terlersek yeniden soğuğa çıktığımızda hasta olmamız çok daha kolay olur.
ayrıca dengeli ve sağlıklı beslenmeliyiz. özellikle sebze, meyve süt ürünlerini bolca tüketmemiz gereklidir. ayrıca kış aylarında bal ve zencefil karışımı tüketmekte bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir ve hastalıklara karşı korucuyu bir etki oluşturur. bunun yanında sağlıklı bitki çayları da içmeliyiz. ıhlamur, nane çayı, ekinezya, elma çayı ve adaçayı özellikle kış aylarında bolca tüketmeniz gereken bitki çaylarıdır. ayrıca bol miktarda kalsiyum ve c vitaminleri içeren bir beslenme şekli uygulamalıyız.

0

hasta olmamanız için yapmanız gereken şey aslında hasta olan insanlarla çok temasta yakın mesafede bulunmamak . dışarı çıktığınız zaman sıkı giyinmek üşütmemek için . kış ayları soğuk içecekler tüketmemek. yiyip içtikleri müze dikkat ederek sağlıklı beslenmiş olsak hastalıklarla mücadele etmiş oluruz m ayrıca bağışıklık güçlendirici vitaminler kullanarak veya yiyecekler yiyerekte hastalığın önüne geçebiliriz .

0

hasta olmamak icin sıkı sıkı giyinmemiz lazım sweatshirt ve mont giymeliyiz birde bere giymeliyiz ve pharmaton içmeliyiz o ilaç bizi korur ve iyi olur