0

ben direk aşk yoktur diyenlerden biriyim. yoktur çünkü. insanlar hormonal tepkiler gereği ihtiyaç üzere birilerini beğenme, hoşlanma ihtiyacı duyarlar. bu ihtiyaç üzere fiziksel kriterlere ya da zihinsel kriterlere yakın birinden hoşlanti ya da beğeni duyulabilir. sonra bir araya gelince tanışma esnasında ortak düşünce, nokta ve uyuma da hemen elektrik derler. bu elektrik tanıdıkça saygı sabır sadakat üçlüsü ile beslenirse zamanla sevgi doğar. emekle büyür hayat verir muhteşem bir duygu oluşur. bağlılık olur, hatta zamanla bağımlılık olur. eğer bağlılıkta kalır saygıyı sabrı sadakati elden bırakmazsanız o ilişki muhteşem bir mutluluk kaynağı olur fakat bağımlılık kısmına geçerseniz sevgi saygısızlığa ve saplantıya kadar uzanabilir. bu da ilişkiyi yıpratıp mutsuzluğu getirir. aslında birini sevmek için psikolojik sağlık çok önemli.

1

yooo gayette mutlu aşk vardır. yaşamasını bilen yaşıyor valla bazıları beceremiyor ama niyeyse. mutluluğu kendi elleri ile yok ediyorlar. mutlu olmak isteyen bunun için çabalayan ve küçük şeyleri büyütmeyen insanlar her konuda olduğu gibi aşkta da mutlu olmayı başarabilirler. mutlu aşk için yormadan ve melankoliye bağlamadan sevmek lazım.

0

mutlu aşk vardır aşk uğruna yanmasını bilene yanmasını bilmiyorsan o yanmak sana zulüm gibi gelir aslın o zulüm mutluluğun habercisidir imtihandan geçersen mutlu aşkı yakalarsın :)