0

bu ikisi arasından parayı seçerdim ben. aşk istemem. aşk geliyor ve gidiyor. üstelik üzüyor da. para olursa aşk olur diyenlerden değilim. ama eğerki uzak mesafe ilişkisiyse mecbur para lazım. nasıl görüşülecek yoksa? öyle bir durumda evet para şart ama normal şartlarda o kadar da gerekli değil.

0

her aşkta mutlaka bir üzüntü vardır.ben önceden aşk derdim aşkı bilmeden önce...ama şimdi para diyorum.

1

yani benim için öncelikle aşk önemlidir çünkü eğer gerçek aşk bitmeyen ve tükenmeyen bir şeydir ama para bir gün biter ve bir birine parası için aşık olursan eğer parası bittiği zaman yani günümüzde her şey olabilir iflaz edilebilir zarar edilebilir her şekilde o parayı kaybedebilir eğer parası için onunla evleniyor sa ona aşıksa parası bittiği zaman aşkları da biter tabii ki gerçek aşk kalptedir önce aşık olursun para olmasa da olur aşık olduğu zaman beraber her zorluğu açarsın para da elde edebilirsin.

0

aslında aşk dağa güzel paradanda ama bu devirde her kadın paraya değer verdiği için önce para önce geliyor her kadın duyuyor para varmı yoksa bile muhatap bile olmuyor çünkü benimde bir sevgilim vardı diyordu sabahtan akşama kadar duyuyordu para varmı diye onu merak ediyorlardı işte para her şeyin ilacidir çünkü para olmazsa olmaz çünkü .

0

bence bu devirde para daha çok geçiyo kadınlar aşka bir yere kadar bağlı kalıyolar sonra para olmayınca ilişki devam etmiyo ama aşkta önemli tabi parada olmazsa uzun soluklu ilişkiler olmuyo ama yinede para olunca kadın bulma şansın daha yüksek oluyo ama para bitince aşkda bitiyo çok doğru cümle ikisininde ortasından bulmak lazım

0

para olursa aşkda olur diye birşey söyleyemem ozaman sadece paraya aşık olmuş oluyorsunuz aşka karşı birşey hissetmemiş oluyorsunuz bu sebepten para olursa aşkda olsun gibi bir diyemem. şöyle demeliyim aşk geldiği zaman yanında parada olursa hiç fena olmaz. çünkü ünsan hayatına idam ettirebilmek için bir takım gereksinimler ihtiyaç duyar. hayatımız da para önemli rol oynar. yaşadığımız süre içinde eşitlik ihtiyaçlarımızı para ile temin ederiz. ben hiçbir zaman önceliği maddiyata yüklemem benim için öncelik maneviyattır ve param olduğu zaman da zaten harcamaktan çekinmem. yani para benim için bir araçtır. ancka olması gereken bir araç. yaşamak için paraya ihtiyacımız varnefes almak için yemek için hayatımızı devam ettirebilmek için. birine karşı hissetmiş olduğum duygular benim için paradan çok daha önemli. ancak sadece bu duygularla yola çıkamam çünkü para da önemli. karşılıklı geçinebilmek için belli düzeyde bir paraya sahip olmamız gerekiyor. yani benim için para da önemli aşkta. ikisi bir arada neden olmasın

0

aşk mı para mı diyen kişilere bence para çünkü burada bu soruyu cevaplarken bile ne için olduğun belli para kazanmak için buradasın bir hedefim bu insanlar aşkla bile tabii ki şu an cebimde bir kuruş un olmasa insanlar geçinemez tabii ki sevdiğin sana da mutlu etmen için cebinde paran olması gerekmektedir buna sahip sen zaten hayatında mutlu geçer yaşamında mutlu geçer sevdiğinle dediler ki ilişkin iyi geçer yoksa paran yok olduktan sonra sadece aşkım ben seni seviyorum bitti kelimesi zaten insanların sadece onunki egosunu sahip çıkması dedi ama parası olmadıktan sonra her şeyi yapabilme imkanı yoktur parası olduktan sonra insan ailesini de geçindiriyor kendisine de geçindirir kendine olan güveni de artar mutluluğu da atar yani ben aşk kelimesi tabii ki insan için önemli ama para olmadıktan sonra bunun da uzun süre olacağını düşünmüyorum hani insanlarımızı burada ülkemizde de görüyoruz sadece burası değil dünyanın her yerinde aynı git bakalım parasız oraya buraya şunu yapmaya çalış aşkım param yok aşkım suyum yok bakalım ne kadar sahip çıkacak çıkmaz insanların eğer cebinde parası varsa o an istediği her şeye sahip palme imkanları fazladır bu kötü anlamda algılanmasını ama tabii ki bir plan para sonraki aşktır bence.

0

aşk mı para mı diye sorarsan bence aşkım çünkü hayatta bir kez sahip olacaksın buna adam akıllı ve daha mutlu olacaksın ne kadar zengin olursan ol bu aşık olduğun kadar mutlu olamazsın ben daha ben de ben ikisini de sahip değilim başka sahibim ne parayı sahibi benim mutlu olmamı bekleme yani ben mutlu değilim ama gelecekte oluruz inşallah

0

ben sevginin ayakta kayabilmesi için belirli bir süre sonra maddiyatın devreye girip önemli bir etken olduğunu tecrübe ettim. kendinizi bazen sözlerle affettiremiyorsunuz. onun yerine güzel bir buket çiçek yaptırıp, bir kar küresi alıp kendinizi affetirmeye çalışmanız maddiyata ufak bir örnek mesela.

0

evet aynen para derdim çünkü herkesin gözünü para boyamış eski aşklar yok artık parası olanın askıda oluyor.aslında normal olanı parasız olanın aşkı olması.parayı seçerdim rahatıma bakardım yalan yanlış sevgiden olsa ne olucak mis gibi ailemle birlikte geçinip giderdim.aşk falan yalan iş ben bir kere aşık oldum aşık olduğumda 12 yaşındaydım ve aşık olduğum kızla birlikte 2 sene aynı sınıfta okuduk sonra liseye geçtik ben hala kızı düşünüyorum aklımdan çıkmıyor hep aklımda neyse 9 uncu sınıf da bitti 3 yıl oldu ben hala söylemedim kıza.sonra 9 uncu sınıfının yaz tatilinde ben bu kıza bir oyun yaptım sevgilisi var dediler çünkü faxe hesaplardan falan yazdım sonra kız anlamış benim olduğumu kıza yazdım kendi hesabımdan dedim ben sana aşığım 3 senedir söylemiyorum dedim bana verdiği cevap sınavlarım var sınavlardan başka birşey düşünmüyorum dedi yani cevabın ne dedim belki daha önce olsaydı falan dedi olabilirdi dedi tamam tam dedim engelledi beni sonra yani ben birkaç inandım o yalana dahada kanmam inanmıyorum aşkın ergenlik döneminde cinse duygulardan gelen bir hormon yalancı duygu olduğunu düşünüyorum.ama o kız bana dönse işte ozaman derimi aşk harbiden varmış.burda anlatmak istediğim kişi yaşamadan inanmaz bu olaylara yaşamasi lazım kalbi çarptığında anliycaktir durumu.fakat cevabım ginede para.çünkü türkiye'de aşk. karın doyurmuyor.

0

aşkı seçerdim çünkü her şey parayla elde edilmez bunun başka yolları var parayı başka yollarla kazanabilirim ama aşkı her zaman bulamam bulsam da doğru mu olur yanlış mı olur

0

ben aşk derim ama para da lazım bu zamanda para olmadan asla yaşanmaz. paran olur sa aşk ta olur lafı bence biraz iki yüzlülüğe ve sahteliğe kaçıyor böyle bir aşkın olmayacağını düşünüyorum.

1

bence para herşeyin kapısını açmaz. aşk bence herşeyden değerli paradan bile. aşık olduğunda zaten geleceğe adım atıyorsun o insanla. para her türlü olur. ama aşık her zaman olmaz. aşk hiçbir zaman olmaz. para olmasa bile aşk olur. para sonra da olur ama aşk sonra olmaz. para kaybedersin gelir ama aşkı kaybedersen gelmez.

2

aşk tabiki. neden para olunca aşk olsun ki saçma bir düşünce bence. hani derler ya parayla saadet olmaz diye işte o sebepten dolayı para her şeyin kapısını açmaz hele bu bir kişiye karşı duyulan duygusu hiçbir şekilde para bunu karşılamaz.

0

para insanların hayatını sürdürebilmek için tabi ki gereklidir ama paranın aşk ile bir alakası yoktur. para için ya da para sayesinde aşk oluyorsa o zaten gerçek aşk değildir.

0

ben ikisini de istemiyorum galiba düzenli bir isim olsa mutlu olmak yeter bana..

0

hem aşk olsun insanda hem de para ne aşksız yaşanılır ne de parasız yaşanılır yani aşksız da parasız da yaşanmaz:))

0

para olursa aşk olur demem ama parayı seçerim aşk normal bir şey değil

0

aşk mı paramı diye soracak olaslar tabiikide para derim.

1

bence aşk. para olmadan da aşk olur. insanın sevgisi de aşkı da kalbindedir cebinde değil. aşık olan insanı aşık olduğu insanı her türlü sever. parası olsun olmasın sever. insan her zaman için karşısındakinin kalbini sevmeli cebindeki paraları değil.