0

evlenmek istediğim kişi öncelikle beni sevmelidir. sevgisinden emin olmalıyım yoksa onunşa evlilik düşünecek kadar ciddi olamam. mesela beni ailesine ezdirmeyecek biri olmalıdır. bana saygı gösterip sevgisini sürekli göstermelidir. beni yaralayacak üzecek davranışlar sergilememelidir. kalbimi kıracak davranışlardan kaçınacak biri olmalıdır. benimşe evliyken ya da sevgiliyken gözü dışarda olmamalıdır. sadece beni görmelidir. beni aldatmayan biri olması lazım. çünkü aldatılmak bir kadına çok ağır gelir. yalan söyleyen erkekleri de sevmem, bana yalan söylememelidir. her zaman dürüst bir insan olmalıdır. bana değer vermelidir. düşüncelerime değer verip beni onaylamalıdır.

0

ilk önce karşılıklı sevgi be saygı olamlı
her dediğime evet dememeli ama her kararımıda sorgulamamlı başkalarının yanında ne kendini nede beni küçük düşürecek hareketler yapmamalı
nereye giderse gitsin bana hesap vermeli nemsiz hiç bir yere gidemez paragöz olmamalı gözü yüksekte olmamalı harcamalarına dikkat etmeli her konuda her kafasına eseni söylememeli sevdiğini belli edecek iyi huylu terbiyeli bilgili görgülü efendi biri olmalı

0

en önemli şey kız beni sevicek güzel olucak sarışın olucak ama kapalı bir kız olucak peki neden günah namazını kılacak küfür etmiyecek ben eve geldimmi herşeyi dört dörtlük görücem annemle anlaşıcak zaten annemle anlaşmayan kız istemem ben sonra sigara içmiyicek ben karımın gözlerimin önünde ölmesine göz yumamam tok gözlü olucak menfeatçi bir kız olmayacak benim eediklerimi yapacak ilerde çocuklarımız olduğunda çocuklarla iyi geçinecek iyi bakıcak hanım hanımcık bir kız olucak istediğini yapabilir günah şeyler hariç misal sigrar içmek içki içmek veya bara gidip boş zaman harcamak bara gitmek günahmı bilmiyorum ama genede gitmemesi dpiyi olur sonra istediği gibi ya çalışır ya ev hanımı olur sonra telefondan sosyal medyada tanınmayan kişileri takip etmek yasak sadece aile ve arkadaş ortamı arkadaş ortamı küfürbaz kişilerden olamaz iyi niyetli kişilerden olabilir sonra espiri anlayışı olucak yeri gelince tartıştığımzda ben susucam çünkü (kadina hakaret ve şiddet yok) istediği kadar alışveriş yapsın dazla abartmıcak şekilde ev alışverisi bana ait tutumlu birikimci olucak yediği önünde yemediği arkasında olucak istediğini benim kısıtaldığım şeklilde yapabilir son olarak ahlaklı olucak yardım sever olucak.

0

bu devirde kesinlikle evlenmek aşırı zor ben evlenmeyi düşünmüyorum lakin sevebileceğim onunda beni seveceği saygı göstereceği benim ona güvenebileceğim birini bulursam işler değişebilir saygılı güvenilir sevgi dolu nazik bir insanla herkes birlikte olmak ister

0

güzel ahlaklı olması kesinlikle önem içerir

0

öncelikle evlilik yapmayı düşünmüyorum.çünkü evlilik bana göre tam bir modern kölelik ,nedenmi para israfı,curcuna ,çocukların olsun büyüt çile çek ,yani insan dünyaya bir kere geliyor onu da evlenerek yok etmek hiç mantıklı değil bana göre ,insan dünyayı gezmeli,öğrenmeli,yaşamalı-kültürünü geliştirmeli,spor yapmalı,sağlıklı beslenmeli bu saydıklarımı evlenince kaç kişi yapabilecek.tabi ki de hiç kimse yapamayacak,çünkü hem zaman hem maddi anlamda güç yok.benim demek istediğim insan ilk önce gezmeli,öğrenmeli,yaşamalı,hayattan tad çıkarmalı !

0

öncelikle bir ilişkide güven olmalı. güvensiz bir ilişki çok uzun sürmeyeceğinden dolayı evleneceğim kişiye gözüm kapalı güvenebilmem gerek. verdiğim değeri aynı şekilde bana göstermesi gerekir. sevdiğini gösterebilmeli. saygılı, bakımlı, anlayışlı ve kıymet bilmeli. tartışıp kavga etmek yerine oturup karşılıklı konuşabilmeli ve empati kurabilmeliyiz.

1

belkide düsünmüyorm belkide düsünemiyorm kime göre beye göre kime ne ki

0

güven, dürüstlük, sadakat vs demeyeceğim. bunlar zaten olması gereken unsurlar. ama iki insanın anlaşabilmesi çok önemli. beni tamamlayabilecek değil de, uyum içinde olabilecek, anlayışlı biri olmasını isterim. her şeyden önce anlayışlı, özverili olmak bence çok önemli.. çok zıt olmamalıyız birbirimize. yeri geldiğinde birlikte bir şeyler yapıp ortak paydada buluşup vakit geçirebilmeliyiz. yeri geldiğinde ise kendi alanlarımız olmalı ve kendi alanlarımıza çekilmeliyiz. hayatın devamlılığı için bu da önemli çünkü. herkesin kendi özel alanları olmalı..

0

nasıl biriyle mi tabiki herleyden önce beni seven biri olmalı gerçekten bana değer berek kıymetimi bilen biri olmalı bana saygı duymalı saygısızca hareketler davranışlar sergilememelidir. çünkü insan sevdiği kişiye sevgi saygı duyar düşüncesiz bencil biri olmaz olmamalı da evlilik önemli bir müesesedir herkes bunu kaldıramaz gerçekten insanın buna hazır olması gerekir ve tabiki her zaman gerşey yolunda gitmez bu yüzden fedakarlık ister bende benim için fedakarlık yapacak biriyle evlenmek isterim gözü dışarda olmayan iyi kalpli biri içi dışı bir olan onunla güzel vakit geçireceğim biri olmalı sıkıcı ve somurtkan biri olmamalı yaln söylememeli dürüst olmalı kötü alışkanlıkları olmamalı boş beleş bi insan olmamalı güzel ahlaklı olmalı dinine bağlı olmalı beni herkesten saha çok sevmeli sevgisini her an gösteren romantik biri olmalı odun olmamalı temizliğe önem veren biri olmalı içinde merhamet olmalı vicdanlı biri olmalı gaddar olmamalı fikirlerime düşüncelerime değer vermeli samimi olmalı bi hata yaptıysa bile gelip ilk bana söylemeli özür dilemenin erdem olduğunu bilmeli bu yüzden özür dileneyi bilen biri olmalı manevi duyguları benim gibi yoğun yaşamayı bilen biri olmalı çünkü hayatta en çok sevgi eksikliği yaşadım beni sevgiden mahrum bırakmamalı belki maddi şeyler bi süre sonra düzelir ama maneviyat eksikse hiç bişey düzelmez bu yüzden manevi yönü gelişmiş biri olmalı ayrıca çocuk gibi davranmamalı olgun olmalı eşine çocuğuna karşı sorumluluğunu bilecek biti olmalı mutlu olmak istiyorsa mutlu etmeyide bilmelidir

1

ben kendi adıma bu soruya cevap verecek olursam, evililik düşünürsem bu kişi allah 'tan korkan, kul dan utanan, merhametli, salihlerden biri olmalı. bu evlilik sorularına genel olarak çoğu kişi şu şekilde cevap verir, kariyeri olsun, yakışıklı olsun, uzun boylu olsun vs. ama hiç kimse merhametli ,salih biri olsun demez. merhametli bir erkek, eşini dövmez, sövmez, allah'tan korkar, kuldan utanır. böyle biriyle evlilik ömürlük ve sevgi dolu bir huzur evliliği olur.

1

nasıl biriyle evlilik yaparım... bir kere öncelikle birbirimize gücen duyabileceğimiz bir insan olmalı... ''ben sana güveniyotum ama dışarıdakilere güvenmiyorum'' diyenden korkacaksın... hep öyle diyenler her haltı yiyor... daha doğrusu biz birşey yapınca kıyametleri kopartır ama kendi yapınca ''ne var ki bunda!'' diye tepki gösterecek... öncelikle bu güven olaylarını çözmek gerek... kıskançlık hiçbir zaman sorun olmamalı aramızda mesela... eşin için biri mesela bir iltifatta bulunduğu zaman kıskançlık kirzlerine girip karşındaki eşini bunaltmamalı... gereksiz kıskançlık yapmamalı yani bana karşı... ''o kimdi, nereden tanışıyorsunuz'' gibi sorular baan göre değil... aradaki sevgi saygı bu olmamalı yani benim için bir evlilikte... daha sonra okuyan bir insan gördüm mü ona her zaman hayranlık beslerim ben... o yüzdem eşim olacak kişinin (belki profesörler kadar olmasa da, en azından roman filan okuması, kitap okuması hoşuma gider) okuyan, araştıran, bilgi edinmeye çalışan birisi olmasını tercih ederdim...

0

her şeyin kıymetini bilen biriyle sevgiyi bilen birine başı kapalı olan biriyle hayatına bakan biriyle hain olan biriyle değil şerefsiz olan biriyle değil kocasını aldatan biriyle değil sadece kocasını seven kocasına inanan biriyle kavga etmeyelim diye.

1

öncelikle tabiki aşık olduğum biri ile evlenmek isterim. mantık evliliği asla bana göre değil. sonrasında ise sonsuz güvendiğim ve birbirimize karşılıklı saygı duyduğumuz, anlayışlı, kibar ve gerektiğinde fedakarlık gösterebilecek, iyi bir ebeveyn olacağından şüphe duymayacağım biri ile evlenmek isterim. aşkta tek başına yeterli olmuyor. aşırı derecede kıskanç ve kısıtlayıcı biriyle olmakta çekilmez olur. orta karar kıskançlık güzeldir ama fazlası her iki tarafa da zarar verir.