0

boşa denemişler zamanın da, arkadaşını iyi seç çünkü attığın hiç bir adımın geriye dönüşü yok.insan hayatı boyunca arkadaşını en iyi parasızlıktan kırılırken anlarmış tanırmış, gerçekten de öyle ve param olduğu zaman herkes yanıbaşıma toplanıyordu ama para yoksa muhabbeti kesen çok arkadaşım oldu taa ki bir daha elime para geçene kadar.

0

hayatta insanın ailesinden sonra çevresi arkadaşı sevdiği birey gelir, koca bir hayatın yalnız başına sürülmeyeceğinin herkes farkında ve bunun için insan hayatına bir şekil verir.iyi bir arkadaş ortamı kurmaya çalışarak yalnızlığı başından def etmek ister kim olursa olsun, iyi bir arkadaşlık için saygı sevgi hoşgörü güven önemli her insan ilişkisinde olduğu gibi ve bu olduktan sonra araştırmacıların da önerdiği gibi iyi bir arkadaşlık yedi yıl olduğu an sonsuza kadar devam eder.arkadaş zamanla insanın kardeşi olur dostu olur sırdaşı olur, iyi bir arkadaş seçimi yapmakta önemli çünkü arkadaş seni ipi de götürür mezara kadar dostluğa da götürür.hayatta ki insanın kaderini etkileyecek en büyük etkenlerin başında arkadaşlık gelir, lise yıllarında param yokken yolda kalmıştım okulun hurdalarını satmıştık 3 arkadaşımla birlikte ama 3 arkadaşım paraya hiç sıkışık değillerdi hırsızlık yapmadan önce yine de benim için herşeyi göze aldılar.o anımı hayatım boyunca hiç unutmayacam, yaptığı her ne kadar hoş bir davranış olmasa da o an hiç aklımdan çıkmıyor.o zamanlar biz 4 arkadaş arasında su sızmıyordu, birbirimize karşı sonuna kadar da güveniyorduk yine hâlâ onları çok seviyorum onların yeri ben de çok ayrı.yani benim lise anım 6-7 yıldan fazla oluyor o zamanlar herşey güzeldi, şimdi ki arkadaşlarıma bakıyorum da herkes çil yavrusu gibi dağıldı ve geriye 2 arkadaşım kaldı. ben nerede hata yaptım bilmiyorum, hiçbişey yok gitmedi.bari arkadaşlarım olsa da böyle tek tabanca gibi hissetmesem kendimi, adam gibi kimseye güvenemiyorum.

0

iyi bir arkadaşlık ilişkisi kurabilmek için ilk önce doğru insanı bulmanız gerekir. eğer karşınızdaki kişi doğru bir insansa daha sonra aranızdaki ilişkilere geçersiniz. doğru arkadaş bulduğunuz zaman arkadaşınızdan kesinlikle karşılık beklemeden ,hiçbir çıkar ilişkisi gitmeden ona karşı tertemiz olun.
eğer ki karşınızdaki kişiye karşı doğru ve dürüst olmadan çıkar ilişkisi güderseniz bir süre sonra o da size karşı aynı şekilde olacak ve o arkadaşlıktan hayır çıkmayacaktır. bence bundan dolayı size karşı nasıl olmasını istiyorsanız sizde arkadaşınıza aynı şekilde davranmanız gerekir. yapılmasını istemediğiniz şeyi sizde karşınızdakine yapmayıp saf ve temiz bir şekilde davranırsanız muhtemelen o kişi de sizi aynı şekilde gelecek ve o arkadaşlık sağlam temellerle kurulmuş olacaktır. bu yüzden çok arkadaşa gerek yok sağlam bir kaç tane arkadaşınız olsun yeterli bence.

0

iyi arkadaşlıklar için önce güven sonra, sadakat sonrada, kafa dengi olunması gerek zıt iş ki insan ilerleyemez

0

arkadaşını iyi tanımak ve yeri geldiği zaman alttan almak gerekir