0

evet olgunlaştırır bir kere geçtiğin köprüden diğer geçişinde daha enin geçersin biliğin bir şey seni korkutmaz kendinden emin olursun ikinci kez aynı acı seni daha az üzer ayrıca bu acıyla nasıl başa çıkacağını daha iyi bilirsin

0

evet acı çekmek insanı olgunlaştırır . hemde öyle olgulaşırsınız ki bazen kendinizi 40 yaşında biriymiş gibi hissedersiniz. duygularınız düşünceleriniz bakış açınız zamanla değişebilir . acı çekmek size bir çok şey katabilir . aslında bu birazda gelişen olaylara bakış açınız la da alakalı bir durum . çünkü kimi insan bunu olumsuz bir durum gibi görüp karamsarlığa kapılabilir . niçin bunları yaşıyorum neden acı çekiyorum bu başıma gelenlere ne sebep oldu neden benim başıma geldi vs. gibi sorugulamaya başlarız . ancak zaman geçtik ve anlarız ki bunların hepsi bizim için birer tecrübe . olaylara farklı bir gözlemle bakarız farklı görmeye başladıkça olgunlaşır büyürüz . zamanla karşımızra ki insanlara bile hak vermeye başlarız . acı çekmek bizi olgulaşırtırdığı gibi özgür bir insanda yapar aslında . ne demişti şair beni öldürmeyen şey beni güçlendirir . yaşadığım sürece acı da çekeriz mutlulukta yaşarız önemli olan bunlardan çıkardığımız dersler bunların bize ne karttığıdır .

0

evet acı çekmek bence insanı olgunlaştırır.

0

bence fazlasıyla olgunlaştırır. acı insanın artık , dayanma eşiğini geçmiştir. o nedenle acı yaşayan insan hayata olgun bir çerçeveden bakabilir.