0

vücut ısını sabit tutarsan soğuk alma riskini azaltırsın. soğuk alanlarda vücudunun titreme nedeni seni sinirlerin oto hareket ettirilerek 37 derece sabit kalması gereken vücut ısısını yakalamak için ısıtmaya çalışmasıdır. en önemli nokta ayaklarının iyi korunmasıdır. ayaklar sıcak olduğu zamanların çoğunda vücut ısıları da dengeli olduğu gözlemlenebilir.

0

soğuk almamak için dışarı çıkarken iyi giyinmek lazım.ayaklarınızı özellikle iyi korumalısınız.demek istediğiniz soğuk algınlığı grip gibi bir şey ise c vitaminli meyve ve içecekler tüketin.antioksidan olan sebzelerden yiyeceksiniz.

0

tabii ki de sıkı sıkı giyinerek bunu sağlayabilirsiniz.

0

soğuk almamanız için kalınca sıkıca giyinmelisiniz . pekmez ve limonu karıştırıp içerseniz kan yapar ve üşümenizi daha aza indir. aynı zamanda şapka eldiven takıp kalın bir şekilde sokağa çıkarasanız soğuktan çok fazla etkilenmezsiniz.cok fazla soğukta gezmeye ve dolaşmamaya çalışın .

0

soğuk almamak ,icinizi kalın tutmanız gerekmektedir ve bol bol meyve yiyin. kalın çorap veya patik giyin. çok sıcak tutuyor. gerçi bizim burada çok soğuk yok ama . daha doğrusu karda yok. bi kere yağmıştı başka da yağmadı. ben doğuyu görünce cennette yaşıyoruz diyorum kendi kendime.

0

ayaklarını, belini ve karnını her daim sıcak tutmalısın. kış aylarında ev ne kadar sıcak olursa olsun çorapsız ve terliksiz evde dolaşıyorsanız ister istemez ayaktan alırsınız. ayrıca bolca c vitamini tüketimi de çok önemli. limon, portakal, mandalina gibi.

0

acı biber ye turşu suyu iç limon ve maydanoz tüket kalın giymesende soğuk alma olasılıgın sıfıra iner

0

soğuk almamak için bir kere iyi giyinmelisiniz.ayaklarınıza kalın çoraplar giyin.bolca sıcak bitki çayları için.ada çayı, kuşburnu çayı,nane limon çayı gibi.pekmez de vücut için iyi bir içecektir.portakal mandalina tüketin.

0

tek bir kalın parça yerine kat kat giyinmek vücut ısınızı korumanın en iyi yoludur. bir kazak giyiyorsanız. altına ince bir t-shirt giyerek bunu sağlayabilirsiniz.