0

eğer kalori almak istemiyorsan fazla kalorili besinlerden uzak durmalısın ve onları tüketmeme calismalisin bu da pek mümkün olmuyor o yüzden kalori alıyorsan da eğer aldığın kalori kadar vücudunda aldığın besinleri yakman lazım. ben mesela zayıflamak isteseydim çok fazla kalorili bir yiyecek alıyorsa o kadar fazla hareket eder ve bunu dengelerdim.

0

abur cuburu kesinlikle bırak arada bir ye.ekmeği de bırak onu da arada sırada canın çekince ye.ara öğünlerde bol bol meyve sebze tüket.

1

sağlıklı beslenmek gerekir. ama kalori almaya dikkat etmek yerine aldığımız kalorileri yakmaya dikkat etsek daha sağlıklı olur vücudumuz. çünkü vücudumuzun faydalı tüm besinlere ihtiyacı var.

1

fazla kalori almamak için yapılması gereken şey aşırı yağlı, şekerli,unlu ve tuzlu gıdalardan uzak durmaktır.çünkü o besinlerde fazla çok kalori vardır ve tükettiğimiz zaman vücudumuza aşırı derecede kalori yüklemesi yapmış oluruz. bu yüzden de daha hızlı bir şekilde kilo alma sorunları ile karşılaşırız. bunların dışında hazır gıdaların tüketmekten ve özellikle abur cubur yemekten uzak durmalıyız. cips ve kola gibi hazır gıdaların içerisinde aşırı derecede kalori vardır çünkü bunlar çok yağlı ve şekerli gıdalardır.ayrıca içerisinde aşırı derecede katkı maddesi olduğu için vücudumuz açısından da çok sağlıksız besinlerdir.
eğer gün içerisinde az kalori almak istiyorsak kesinlikle sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz zaten sağlıklı beslenmeye başladıktan sonra almış olduğumuz kalori bilgisayarda kendiliğinden azalmış olacaktır.bu yüzden yeme alışkanlıklarımızı değiştirmeli ve daha çok sebze ve meyve ağırlıklı ayrıca süt ve süt ürünleri, balık ve et gibi sağlıklı besinler tüketmeye çalışmalıyız. acıktınız zamanda atıştırmalık olarak bisküvi ve çerez gibi hazır gıdalara yönelmektense sağlıklı yağlar içeren kuruyemişler ya da meyveler tüketebilirsiniz. ayrıca metabolizmanızın hızlanmasına almış olduğunuz kalorileri vermek için, metabolizmayı çalıştıracak türde ki bitki çaylarını içebilir gün içerisinde en az 2 litre su içmeyi çalışabilir ve yürüyüş ile spor yaparak bu süreci destekleyebilirsiniz.
hareketli bir yaşam tarzı benimsediğini zaman gün içinde almış olduğunuz kaloriler de kendiliğinden gitmeye başlayacaktır.ama sağlıklı olmak ve düzenli bir şekilde kilo vermek için kesinlikle sağlıklı beslenmek çok önemli bir konudur. hayatımızdan kesinlikle hazır gıdaları gazlı içecekleri ve cipsleri olabildiğince çıkartmaya çalışmalıyız. bu gıdaların mümkün olduğunca az tüketerek hatta elimizden geliyorsa hiç tüketmeyerek her gün aldığımız kalori miktarını gözle görülebilir ölçülerde düşürebiliriz.

0

kalori almamak için ilk önce insanlar şekerli gıdalardan özellikle de çikolatadan, cipsi den ,koladan uzak durmalılardır.yoksa hiçbir şekilde zayıflayamazlar sürekli kalori alırlar bunların kalorisi de zaten çok fazla özellikle de çikolatanın yani bunların hepsi çok zararlı aslında hiçbir şekilde yememiz gerekir.o yüzden kalori almamak için genellikle bunlar yapılmazsa çok iyi olur özellikle de spor yapmak, yürüyüş yapmak özellikle çok önemlidir.insanlar artık günümüzde maalesef ki hareketli bir ortamda yaşamıyorlar sürekli masa başında genellikle oldukları için iş yerlerinde o yüzden de maalesef ki kilo alıyorlar ve hiçbir şekilde zayıflayamıyorum lar o yüzden gerçekten de hareketli bir yaşam çok bence iyi.

0

sekerli seyler ekmek filen yeme tadi guzel olan seyleri yeme yani.