0

biz birkeresinde bir dilenci kadın gelmişti yani bizim oralarda cingeneler hep birşeyler satmaya çalışırlar hemde yarim dilenirler .annem de bakti kadinin kolarinda altin bilezikleri var kadına birşey vermek istemedi. kadin annemden yuurta istedi annem ben çocuklarıma yedirmeye bulamıyorum ki sana vereyim dedi . neyse kadın gitti daha sonraki günlerde kardeşim daha küçük olduğu için mutfağa gitmiş orada ne kadar yumurta varsa hepsini mutfağın ortasına kırmış en az 45 tam yumurtanın hepsini kırmış mutfağın ortasına. o bize ders olmuştu annem yok diyerek kadına vermek istemedi fakat allahu teala yok diyenin malını yok edermiş ben bundan çok etkilenmiştim bende var olan biseye yok diyeceğim zaman hemen aklıma bu olay geliyor.

0

çocukluğumda bir öğretmenimin bir hakareti kötü bir anı olarak aklımda kaldı.

0

beni en çok etkiyeleyen anı çocuk aklımla diğer arkadaslarimla iddiaya girerek yuksek bir yerden atlamistim ve bunun bana cok zarari oldu hic unutamam

0

bir keresinde kurban bayramıydı ve bizim kurban kesildi eve alacağız kapıdan o sırada bir dilenci geldi ve para istedi annemler et verelim dedilerse de kadın kabul etmedi. sonra dilenci boynunu büktü ve gitti akşama kadar annemlerle konuşmamıştım neden yardım etmediniz diye.. onlarda bana aslında dilencinin paraya ihtiyacı olmadığını meslek olarak yaptıklarını anlattılar. her ne kadar onlara kabullendiğimi söylesemde çok üzmüştü bu olay beni. her bayram da aklıma gelir.