1

bildiğim kadarıyla şeytan, allah'ın emirlerine karşı geldiği için meleklikten çıkartılmıştır. allah insanın daha yüce bir varlık olduğunu söylediğinde şeytan bunu kabul etmemiş ve şiddetle karşı çıkmıştır. allah şeytanın affetmek için hazreti adem'e secde etmesini ve onun yüceliğini kabul etmesini istemiştir. ancakk şeytan bunu kabul etmediği için lanetlenmiştir ve meleklikten çıkartılmıştır.

0

tam olarak bilmiyorum duyduğum kadarıyla yorum yapacağım şeytan biliyorsunuz ateşten yaratıldı haz adem ise topraktan yani insan topraktan yaratıldı şeytan bunu kabul etmedi itiraz etti beni ateşten yarattın diye allah çok merhametlidir git dedi hz adem secde et seni affedeyim ama şeytan gene itiraz etti ve artık şeytan oldu allah tan izin aldı kıyamete kadar kullarını yolundan çıkartacağım diye

0

allahın şartlarına ters düştü yapılanları kendine haksız olarak gördü kendisinin hak etmediğini düşünerek allaha şirk koştu ve cezalandırıldı son bi istedeği oldu ve kabul edildi kıyamet gününden sonra oda hak ettiği yere gönderilecektir.