0

bilgisayar gelişmiş bir aygıttır. ve bilgi edinmemiz için bize yardımcı olan araştırma gereği duyduğumuz bir araçtır. bilgisayarın etkisi tabiki çok büyüktür. bize bir çok yararı vardır. bilgi edinmemizi sağlayan ve bize bir çok konu hakkında öneriler sunan bilgiler veren öğrenmenizi geliştiren bir aygıttır. bilgisayarın bir çok yararı olduğu gibi zararı da vardır tabiki. bilgisayar da çok fazla vakit geçirmek çeşitli fiziksel ağrılara örneğin, kas ve göz ağrılarına sebep olur. sürekli oturmaktan kaynaklı rahatsızlıklar meydana getirebilir. izlediğimiz okuduğumuz bazı veya tanıştığımız bazı insanların bilgisayar yüzünden başına bir sürü sorun gelebilir. dikkatli kullanmada yarar var. bu yüzden bilgisayarı doğru anlamak doğru ve etkin bir şekilde kullanmak gerekir.

0

bilgisayar günlük hayatımızı kolaylaştıran veri aktarımı sağlayan teknolojik donanıma sahip elektronik bi alettir.günümüzde yararlı işler için kullanılsada kötü niyette kullanımda artmıştır kısacası insan hayatını kolaylaştıran araçtır.

1

bilgisayar karmaşık bir yapıya sahip elektronik cihazlardır. bu bilgisayarlar ile karmaşık sayısal işlemleri yapmaya imkan verir. tabi ki sadece karışık sayısal işlemler değil aynı zamanda bilgisayarlara ile önemli yazılımlar yapılmaktadır. aslında bilgisayarların altyapısında yazılım bulunmaktadır. yazılım olmasa bilgisayar olmaz, bilgisayar olmasa yazılımın kendi başına bir işe yaramaz. her ikisi de bir elmanın iki yarısı gibidir. diğer yandan bilgisayar kullanıcıları için oldukça yardımcı olan bir elektronik aygıttır. çünkü insanlar birçok işini bilgisayarlarla halletmektedir. günümüzde aslında bilgisayarlar insanların en büyük yardımcısı dersek abartmış olmayız. bilgisayar günümüzün en büyük icadı dersek yanlış dememiş oluruz. diğer yandan insanlar olarak bilgisayarı oyun oynamak yani eğlenmek içinde kullanırız. yine bilgisayar kullanıcıları olarak bilgisayar ile yazı yazarız, resim yaparız, çizim yaparız, rapor yazarız ve tüm bu yazdıklarımızı, yaptıklarımızı da çıktı alabiliriz. bankasal işlemleri de bilgisayar yolu ile yapabiliriz. bilgisayar aslında kişilerini en büyük yardımcısı dersek doğru söylemiş oluruz. fakat çocukların bilgisayarı kullanımlarında dikkatli olmalıyız. onlar bilgisayar başında çok durur ve çok oyun oynarlarsa onların göz sağlığı tehlikeye girmiş olur. diğer yandan vakitlerini boş yere harcamış olurlar. aynı zamanda bilgisayar başında çok zaman harcayan kişilerin toplumdan soyut bir şekilde yaşam sürdürdüklerini de ekleyebiliriz. yaşamdan kendini soyutlayan kişi topluma faydası olmaz ve çevresinde ona yardımcı olacak kimse olamaz. bundan dolayı anne ve babalar çocuklarının bilgisayar kullanımlarında sınırlı olmak zorundalar. öte yandan bilgisayarları amacı uygun olarak kullanmanın daha faydalı olduğunu da ifade edelim. yani sırf oyun için bilgisayar alınmaz ya da kullanılmaz. son olarak bilgisayarlar amacına uygun olarak kullanılırsa insanın en büyük yardımcısıdır.

0

bilgisayar insanların işini birçok yönden kolaylaştıran ve içerisinde birçok bilgiye ulaşabilmemiz sağlayan bir teknolojik araçtır. bilgisayar sayesinde günümüz de işimiz çok yönlü bir şekilde kolaylaştı. artık istediğimiz bilgiye istediğimiz an bilgisayar sayesinde ulaşabiliyoruz. o yüzden bilgisayar aslında güzel kullanılabilir ise çok kullanışlı bir teknolojik araçtır.

0

bilgisayar artık herşeyde kullanılıyor yazılım sayesinde bilgisayar sürümleri java. website oyun yapılabiliyor ayrıca günlük hayatımızda kullandıgımız otobüs ve araçlarda bile yazılım kullanılıyor