0

evet cebi deliyim bir türlü birikim yapamıyorum ve birikim yapmak için uğraşıyorum ama her seferinde bir sıkıntı çıkıyor ya nasipsizim ya kısmet sizin

1

ihtiyacım olursa harcıyorum yoksa birikim yapıyorum. asla gereksiz yere harcama yapmıyorum.

1

elime para geçtiği zaman hemen harcamıyorum. ihtiyacım olduğu zamanlarda harcamayı tercih ediyorum. paramı tasarruflu kullanmayı seviyorum.

0

valla belli olmuyor ihtiyacım varsa harcıyorum ihtiyacım yoksa duruyor.zaten elime geçen paranın aslı yok canım sıkkınsa alıyorum biramı sızıyorum biyere moralim iyiyse gidiyorum kafeye takılıyorum arkadaşlarla.ama bu devirde para insana çok lazım.tuvalet bile parayla herkesin dini imanı para olmuş bu insanlara parasızda mutlu olunabileceğini öğretmek şart.

0

anında görüntü yapıyorum valla. hiç mi biriktiremez bir insan ya nasıl oluyorsa hemen bitiyor.

0

elime para geçtiği zaman ne ihtiyacım varsa onu alıyorum. bazen kendime ve bebeğime bir elbise, bazen eve bir eşya. bu şekilde harcıyorum. har vurup harman savurmamaya çalışıyorum. çünkü ihtiyacım var gerçekten de. herkesin farklı ihtiyaçları var. herkes de bir para sıkıntısı var. bakalım sonumuz ne olacak.

0

hepsini olmasa da bi kismini harciyorum yani mecbur harcaniyor.;)

0

eğer elimde para varsa ve ihtiyacım varsa tabiki harcıyorum. ama ihtiyacım yoksa harcamamaya dikkat etiyorum çünkü para kolay kazanılmıyor. zor kazanılan bişeyi kolay yolda harcamak doğru değildir. ama şöyle bir durum var ki, çoğu zaman ihtiyaçlarım oluyor çünkü onları alamadığım için hep eksiklerim oluyor bu yüzden elime ne zaman para geçse illa bir ihtiyacıma gidiyordur. yine de dikktli kullanmakta fayda var. özellikle de eşlerimiz parayı kolay kazanmıyor lütfen onları da anlayalım ve her şeye para harcamayalım. sonuçta onşar üç kuruş için her gün sanah erkenden kalkıp işe gidiyor. yaz demeden kış demeden çalışıyorlar. bizim de onlara yardımcı olmamız gerekiyor. onları anlayıp o şekilde harcama yapmamız gerekiyor. yoksa günaha girmiş oluruz. ve bişey alınca bence bencil olmamak lazım onlar bizim için çalışıyorsa bizde bişey alırken onlara da alıp mutlu olamaşarını sağlayabiliriz.

0

evet elime para geçtiği zaman çoğunlukla harcıyorum. hepsini harcamıyorum tabiki. bir kısmını bir köşeye koyuyorum. belki lazım olabilir diye az miktar. ancak gerisini genellikle harcıyorum ve ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyorum.

0

evet hemen harcıyorum insan paranın kıymetini olmayınca anlıyor olunca bi sıkıntı yok heryere harcıyoruz

0

elime para geçtiği zaman önce borçlarım varsa onların ödemelerini yapıyorum. ama bazen borçlarımı ödemeden de harcama yaptığım oluyor. genel olarak birikim ve yatırım yapmak daha iyi bir seçenek olsa da bunu çoğu zaman uygulayamıyorum :(

0

bu devirde ele geçen para hemen harcanmaz. ülkede kriz var, millet sebze kuyruğuna girmiş. tasarruflu olmanızı ve paranızı biriktirmenizi tavsiye ederim. vadeli hesap yada altin olarak degerlendirebilirsiniz ve asla pişman olmazsınız.

0

elime para geçse harcamaya düşünüyorum ama kendim için hiç düşünmüyorum malesef oğluma eşime ne alsam onları nasıl mutlu etsem diye düşünüyorum ve parayı genelde onlar için harcıyorum

0

yok harcamam. yani eger ihtiyacim varsa dogru elime gectigi gibi harcarim parayi ama ihtiyacim yoksa bir kismini kenara koyarim... yani bugun elime para gecti diye ileride de hep gececek degil. hani derler ya.. yarin olecekmis gibi ibadet et ama hic olmeyecekmis gibi isine bak diye. yqni ne zaman olecegimiz belli olmadigi icin ben gelecegimi de dusunmek zorundayim. o yuzden elime geçen paranin bir kismini biriktiririm ben.

0

yok hepsini haracamam değerlendiririm hepsini ihtiyacım olduğunda harcadım saçma ni şey için harcamak.

1

elime para geçtiği zaman önce borçlarım varsa onların ödemelerini yapıyorum. ama bazen borçlarımı ödemeden de harcama yaptığım oluyor. genel olarak birikim ve yatırım yapmak daha iyi bir seçenek olsa da bunu çoğu zaman uygulayamıyorum :(