0

elime para geçtiğinde daha çok aileme veriyorum çoğunu. bazen hepsini kendime alıyorum. varsa ihtiyacım olan bir şey onu alıyorum. bazen de yarısını veriyorum. değişiyor.

0

az uz geçen parayı bankada işleterek değerlendiriyorum. onun dışında çok paramız yok zaten onlarla da anca borçlarımızı ödüyoruz.

0

elime yüklü miktarda bir para geçse hiç düşünmeden tarla alırım ve çiftlik alırım.

0

benim düşüncem insanlara iş olanakları sağlamak için yatırım yapmaktır. böylelikle işşizliğe çare olunabilir. fakat böğle yapmayıp sahsi isteklere harcanırsa ülke olarak biz deyil bize o malı satan ülkeler kazanır.

0

elime para geçince hemen bir ihtiyacımı alıyorum. kendime, bebeğime ve evime bir şey alıyorum. zaten çok yüksek paralara sahip olmuyorum. ufak tefek şeyler alacak kadar elime geçiyor genellikle . mesela buradan aldığım paralarla bebeğime bir şeyler aldım. bebek kıyafetleri falan . evin ufak tefek eşyalarını aldım. elimden geldiğince iyi bir şeylere harcamak istiyorum. sonuçta kazanana kadar baya emek veriyor herkes hemen çar çur edemiyorum.

0

gelcegime dair planlar kurardim ve sonra o parayi en deegerli sekilde bir miktarini yatirim yapip bir miktarini faydali islerde kullanirdim mesela bir oto galeri acardim sonrada minibus hatti alirdim taksi plakasi alirdim ve yeterli parayi kqzandigim an evsizlere ev alirdim bi miktarini yoksullara veriridim ve onlari sevidrir dim parklar bahceler yapardim cocuklara okullar insa ederdim ve parklar bahceler yani millete yararli faydali seylerde kullanirdim ihtiyac sahiplerine yardimda bulunurdum ve geri kalan parayla hayatimi surdururdum

1

ise ve galari acarim munubus hatlarini satin alirim tarla aliri.

1

elime para geçtiği zaman önce kredi kartı, tüketici kredisi vb. borçlarım varsa onların ödemesini yapıyorum. daha sonra para kalırsa büyüklüğüne göre vadeli tl hesabına koyuyorum. eğer kalan tutar çok yüksek değilde dolar ya da euro alıyorum. onları da belli dönemlerde vadeli döviz hesabına aktarıyorum. çok nadir olsa da altın olarak değerlendirebiliyorum. böylelikle farklı türlerden bir sepet yapmış oluyorum ve riski dağıtmış oluyorum. paralar çok toparlanırsa da arsa ya da ev alma ihtimali doğabilir.

0

elimi hatırı sayılır miktarda bir para geçerse ilk olarak iyi bir araştırma yapıp 5 ila 10 yıl içerisinde yatırmış olduğun paradan ciddi miktarlarda kazanç elde edebileceğini düşündüğüm arsa yatırımına yönelirim. bunun haricinde ise mevcut koşullarda şu an için çok inişli çıkışlı olsa da, borsada değerlendirebilirim. çünkü burası her ne kadar risk içerse de kazanç elde edilme konusunda kısa vadede hızlı getirisi olan önemli bir yatırım aracı borsa. eğer ki güvenilir ve uzun vadede kazanç elde edeceğime dair bir fırsat göremezsem o zaman da ticarete yatırmayı düşünürüm. örneğin uygun fiyata ürünler alıp üzerine kar koyaraktan satmayı da düşünebilirim. yani işin aslı insanın elinde maddi olarak ve imkan olursa yatırım seçenekleri de ve kazanç elde etme seçenekleri de ciddi oranda çeşitlenip artıyor.

0

elime para geçse borçlarımı kaparım kalanıda biriktiririm ihtiyaçlarımı alırım veya ev almak için de biriktiririm tabi bunlar büyük paralar için geçerli küçük para ise de nasıl büyütürüm yolunu bulmaya çalışırım

0

elime para geçince ihtiyacıma göre harcıyorum mesela aylık maaşımı alına ihtiyacım kadar olanı harcıyorum telefon ve internet faturamı ödüyorum sonra alışveriş yapıyorum kendime kalan paramlada banka hesabımda tutuyorum

0

araba alirim ev alirim arsa alirimmm bagis yaparim

0

genellikle ihtiyacım olan şeyleri alırım israf etmemeye çalışırım

0

ihtiyacım olan kadar harcarım geriye kalanı ise vadeli hesabıma yatırırım

0

öncelikle paranın miktarına bakarım. hemen zaman kaybetmeden bir bankaya gider ve yatırırım. yatırdıktan sonra en çok ilgi gören işleyen yerlerden dükkanlar alırım. geleceği sağlama için bir kaç büyüme potansiyeli olan şirketlere hisse satın alırım. para mı işlemeye koyduktan sonra da arsalar satın alırım. paralarım bana katlanıp döner iken ben de yavaş yavaş çocukluğumda her insanın kurduğu hayallerimi gerçekleştirmeye başlardım. kendime yeni bir ev ve spor bir araba almakla işe başlardım. ailemle bir tatile çıkar ve istedikleri herşeyi elimden geldiğince yapmaya çalışırdım. işlerim daha da büyüdükten sonra ise şirket açardım kendi adıma. şirketimi büyütmeyi hedefleyen bir çok plan ile hedeflerine ulaştırırdım. ünlü olmaya çalışır dizi film gibi magazinlerde ünlü olurdum. bu da şanımı ve şöhretimi arttırırdı. bir de ünlü olduktan sonra ne kadar vatansevetr birisi olduğumu sürekli dile getirmeye çalışırdım. her ay mehmetçiğe ettiğim karın %30 unu bağışlardım.

0

elime para geçtiği zaman genellikle ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyorum. bunlar arasında kozmatik ürünleri de ye alıyor kıyafete. bunun yanında kitaplara yaptırıyorum yani kitap alıyorum ve paramı bu şekilde değerlendirmeye çalışıyorum.

0

ben zamanımız dünyasında artan her paranın yatırım olayı ile değerlendirilmesi ve ileride karşımıza çıkacak sorunlar için tedbir amacı ile bankaya konulması ve faize yatırılması taraftarıyım.

0

alışveriş yaparım,eğer yüksek bir mebla ise yurt dışına çıkmaya çalışırdım yabancı dil öğrenirdim.iyi bir araba ve ev alırdım

0

elime yüklü miktarda para geçseydi eğer önce borçlarımın tamamını kapatırdım. kalan miktar ev almak için yeterli miktarsa önce evimi alırdım. daha sonra güzel bir iş fikri oluşturur kendi işimi kurardım. en son yine araba almaya yetecek miktarda param kaldıysa arabamı alır ve son kalanı da bankaya vadeli hesap açar oğlum için geleceği için yatırım yapardım.

0

elimde yüklü miktar olsa biraz borçlarımı kapaltır kendi işimi kurarım ama mağlesef yok