1

et sote yapmak için öncelikle etinizi güzel seçmelisiniz. bonfilelik etten güzel olur. kasabınıza ya da aldığınız yerdeki uzman kişiye sotelik et istediğinizi öncelikle belirtmeniz gerekir.
öncelikle yapacağımız tava ya da vok tencereyi içine yağ koymadan iyice kızdırmamız gerekir ki içine önceden yağ koyarsak yağ yanar buna engel olmak için önceden ısıtın ve ısındığını düşündüğünüzde içine yağınızı ekleyin, etlerinizi de ilave edin. yüksek ateşte etleri çevirin, yüksel ateş olması su salmaması etin, suyunun içinde kalması için. etleri yanmayacak şekilde çevirin, doğradığınız yemeklik soğanları küp küp yani ilave edin, soğanlar yumuşayana kadar yine çevirin, yeşil doğranmış biberlerinizi de ekleyin biberler biraz diriliklerini kaybedene kadar çevirmeye devam edin. ben biber ve domates karışık olanı kullanırım ama siz hangi salçayı kullanacaksanız, bir kaç kaşık ılık suda salçanızı açtırın.. ezilsin salça. onu da ekleyin etlerinizin yanına. eğer doğranmış domates de ilave etmek isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz. sonra bir iki karıştırdıktan sonra tava, tencere her neyse onun içine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakın. tuzunu, karabiberini tercihinize göre kekiğinizi de eklemeyi unutmayın.
yanında pilav ile ikram edin.. bir de patates püresi de iyi gider. afiyet olsun.

0

domates sosu eklenir yada salça eklersin bunu iyice kavurup kıvama getirdikten sonra etleri atarsın sonra soğan ve biberi ve sonrasında pişmesini bekleyip bir güzel afiyetle yersin . ben et soteyi çok severim olmazsa olmazlarımın arasındadır et sote.

0

ben domates ve patates (kızartma) eklenen soteyi seviyorum. domates olunca zaten geriye sadece kekik eklemek kalıyor.