1

şanssız olduğumu düşünüyorum genellikle hayatta. sürekli bir tırmalama, çabalamayla elde ettim çoğu şeyi. ama şans bir gıdım da olsa yardım etmeyince çabalamak da gelmiyor insanın içinden. tabi ki her şey de çabanın elinde değil nasip deyip geçiyoruz. sağlık konusunda ise dişerimden çekiyorum allah başka dert vermesin tabi.
onun dışında ülkede yaşanan çoğu sorunla dertleniyorum açıkçası. sadece ülkede değil dünyanın diğer bir ucunda aç bir canlının bile vebalini hissediyorum boynumda, zulüm görenlere sessiz mi kalıyoruz diye sorguluyorum.

neyse ki derdi veren allah dermanını da veriyor, sorun varsa çözüm de vardır derler.

0

aynen, herkesin bir derdi var. mesela ben işsizim yani. ekonomi desen zaten başlı başına dert. iş bulamamızda büyük etken. sonra internetten kitap satışı yapmaya çalışıyorum. haliyle satış olmadığı için yeni kitaplar alamıyorsun. buradan kazandığım paraların bir kısmını kitap alabilmek için ayırmayı düşünüyorum. en azından bir iki kitap satılır da onu da eklerim üstüne diyorum öyle biraz kitap alımı yaparım diyorum. bakalım ne olacak. gerçi derdi veren dermanını da veriyor. o yüzden hiç isyan etmemeye çalışıyorum. illa ki bir sebebi vardır bu başıma geldiyse diyorum.

1

işlerin bozukluğu,
kötü insanların çokluğu,
haksızlık ve hukuksuzluklar,
adaletsizlik,
ekonominin bozukluğu.