1

birini teselli edebilirim. bu konuda asla samimiyetsiz davranmam. doğruları söyleyerek teselli ederim ben. dürüst olurum ki sonradan daha da fena hayal kırıklığına uğramasın. ayrıca kişinin kendisinin değerli olduğunu hissetmesi gerekir. her kişi özeldir. bunu hissettirebildiğiniz anda teselliyi başarı ile tamamlamış olursunuz. bence bende bu potansiyel var.

2

teselli edebiliyorum çünkü halden anlıyorum. insanlar için en üzüntülü şey ölüm acısı olabilir. ölüm için yapacak bir şey yok ama diğer konuların her zaman bir çözümü vardır. insanlara güzel söz söylerim, sırtını sıvazlarım, destek çıkarım, değerli olduklarını hissettiririm. teselli aramak yerine mutlu olmayı bilmeliyiz ve hayatı kabul etmeliyiz.

0

ayyy ben hiç teselli edemem hele ki ağlıyorsa dut yemiş bülbüle dönüyorum ne yapacağımı bilmeden susup oturuyorum. bazı insanlar da var ki sizin en kötü zamanınızda konuşmalarıyla resmen ışık yakıyorlar hayatınıza fakat ben hiç bir zaman o güzel insanlardan olamadım. bu yüzden yanımda birisi ağlayacaksa yada ağlıyorsa bende ağlamaya başlıyorum. ağlamamın tek sebebi karşımdaki ağlarken benim elimden hiç bir şey gelmemesi. bu durum beni çok yoruyor ve üzüyor.

0

evet eğer bir arkadaşım üzüldüyse onu teselli etmek ona moral vermek isterim yanında ol aya çalışırım veya ailemden biri olsun ben bile olayım bir şekilde teselli etme yoluna giderim çünkü başka türlü olsa kendimi kötü hissederim bu bakımdan da kendimi bile teselli ettiğim olur olumsuz düşüncelerden arınmak için belki kendimi daha iyi hissetmek için. aynı şekilde bir arkadaşım veya ailemden birisi bir yakınım üzgün olduğundan da onunla ilgilenmeyi onun yanında olmayı ona moral vermeyi onunla gülmeyi veya onu teselli etmeyi canı gönülden isterim . öyle de yapmaya çalışırım.

0

evet birini teselli edebiliyorum yani bu konuda kendime çok güveniyorum benim teselli kabiliyetim vardır yani mutlaka bir insan üzüldüğünde ya da bir şey olduğunda bir şekilde onları teselli edebilirim.