0

dikkat etmeye çalışılması lazım çünkü sitede bu tarz şeylere dikkat ettiini bizlere zaten bildirmişti..

0

genel türkçe kurallarına, imla ve noktalama kurallarına uymaya çalışıyorum. onu dışında sitenin kendi koyduğu kurallara da mutlaka uyuyorum. tek sıkıntım noktadan sonra büyük harf ile başlamamak. ama buna alışmışım yazarken ve değiştiremiyorum bir türlü.

0

ben dikkat etmeye çalışıyorum. de ve da gibi bağlaçları zaten günlük yazışma dilinde de hep ayırarak kullandığım için sorun yaşamıyorum ya da bazı insanlar gibi zor geldiğini düşünmüyorum. fakat klavye ile yazarken bazı harfler kaçabiliyor ona da baştan dönüp okumak zor geldiği için her zaman bakmıyorum. ama genel olarak türkçe'nin düzgün kullanılması taraftarıyım. yalnız bir de yazım konusunda hepimizin bir sıkıntısı var o da tdk. yazım kuralları da çok sık değiştiği için insan artık ayak uyduramıyor her yazdığımı kontrol edemem haliyle, etsem bile tdk iki gün sonra onun yazımını değiştirebilir.

0

tabii ki bir soruya cevap verirken bu kurallara uyuyorum elimden geldiği kadar da dikkat ediyorum evet belki bazen insanın gözünden kaçabilir yani yine de elimden geldiği kadar kurallara uymaya çalışıyorum.

1

imla kurallarına elimden geldiğince uymaya çalışıyorum. ama halen dilimiz konusunda çok eksiklerimiz var. hata yapıyoruzdur illa ki. cevabını bilmediğim sorulara cevap vermiyorum zaten, ama ilgi ya da merak alanımsa düşüncelerimi yazıyorum.