0

sabah erken kalkarsanız gün içinde işlerinizi halletmek için çok daha fazla vaktiniz olur ve onun dışında güne daha dinç başlarsınız. sağlık açısından da yararlı zaten.

0

sabah erken kalkmanın avantajı bütün günü nasıl geçirdiğin bellidir kendine ayıracağın vaktin var ama geç saatlerde uyandığımızda günün yarısını kaçırıyoruz o yüzden erken kalkmak daha iyi bütün gününü nasıl geçtiğini nasıl en azından biliyorsun bütün gününü yaşamış oluyorsun.

0

kendimden örnek vereyim ben hafta içleri normalde evde kalırdım ve 7.20 de 7.40 da kalkar okula giderdi haftasonları ise 12'de kalkarım bazen bir de kalkarım hayatım yarısını uyuyarak geçiriyorum neredeyse hafta sonları neyse sorduğun soruya cevap olarak 7.20 de kalkmak mükemmel bir şey tabii kalktıktan yarım saat içerisinde hep uyuma isteğim var ama o isteğini kırdıktan sonra 7.20 de kalktığına hiç pişman olmazsın mesela 12 de kalkıp 2 saat oyun oynayacağına 7 de kalkıp öyle 2 saat oyun oyna normal zamanlarda normal şartlarda sen bu zamanda uyuyor olacaktın ama sen gittin 2 saat oyun oynadı kahvaltını yap dışarı çık sanki şöyle olacak sana bugün ne kadar uzun geçti bir bitmek bilmiyor diyeceksin geceleyin işte erken kalkmanın avantajlarından birisi bu ben bugün 7.40 da kalktım 7.40 den beri ayaktayım hala gün bitmiyor diyorum içimden mutluyum.

2

atasözümüz bunu en iyi şekilde a açılmaktadır; "erken kalkan yol alır." sözünden de anlıyoruz ki; erken kalklak birçok işimizi zamanında, geç kalmadan yapabiliriz ve yine erken kalkmanın faydaları;
-sabah besmeleyle kalkıp, abdest alıp, namazımızı kılarsak; günün bereketi artar, allah'ın rahmeti üzerimize olur,
-esnaf isek; işlerimizi erkenden açar ve müşterilerin gelmesinden önce temizliklerimizi bitiririz, işyerinin bereketi artar,
-işlerimizi zamanında yetiştiririz, planlamalarımız düzgün olur.
yine atalarımız dediği gibi; "iş sabahın aş sabahın"dır.

1

mesela bugün hafta sonu normalde geç uyanmam lazım evde olduğum için ama yine erken uyandım bu saatte yani birden uyanıverdim umarım yine uyuyabilirim :)

1

dinç olarak güne başlarsınız, günün en verimli saatleri olan sabah saatlerinden yararlanabilirsiniz.
bilimsel açıdan bakılırsa vücudumuzun alması gereken uykuyu (doğru zamanda yatılırsa) tamamlamış ve fazlasıyla uyumayıp düzeni bozmamış olursunuz. psikolojik açıdan kendinizi ferahlamış ve mutlu hissedersiniz. ruh haliniz dinginlenir. bu aktivite sonrasında güzel bir kahvaltı ile güne daha sağlıklı şekilde başlayabilirsiniz.

1

sabah erken kalkmanin faydaları güne dinç başlamak ve evinin içine bereket getirmeni saglar

1

öncelik olarak gününüz daha erken başladığı için her şeyi yapacak vaktiniz olacak hem daha dinç olacaksınız