0

acaba haram mi ama neden haram olsun ki saatlerce telefonun üstünde sabaha kadar para kazanmak için uğraşıp duruyoruz bence haram değil ama insanların görüş acıları çok farklı bazıları haram der bazıları haram değil der hani buda bir is sayılır sonuçta bence haram değil hırsızlik yaparsak kul hakkı yetim hakkı yersek gunah olur ama biz alın teriyle para kazanıyoruz ve haram yemiyoruz dediğim gibi insanların fikirleri düşünceleri ayrıdır insanlar hırsızlık yapıyor helal para kazanıyorum diyor ya mi değişiyor bu soruya cevabım bunkadar teşekkürler

0

bence haram değil. sonuçta bir uğraş içindeyiz.

0

internetten para kazanmanın haram olduğunu sanmıyorum. sonuçta bir emek veriyoruz ve alın terimizle bir kazanç elde ediyoruz. bu kazançta ise herhangi bir hile ya da haksızlık söz konusu değilse haram olabilecek bir durum da söz konusu değildir. o yüzden zaten insanlar yaptıklarının karşılığını alıyorlar. hatta bence azı sitelerde az bile alabiliyorlar. o nedenle kumar gibi bir şey ile kısa yoldan para kazanılmadığı sürece haram olacağını düşünmüyorum. bet sitelerini bilemeyeceğim tabii ki. orada kazanmakta var, kaybetmekte çünkü.

1

bence de haram deyil çaba sarf ediyosun biseyler ortaya koymaya cabaliyosun ve emeğinin karşılığınida aliyosun zaten bilip bilmeden birçok harami işliyoruz ama yapacak bisey yok tabiki her insanin gorusleri farklidir ama biz burada kimseyi rahatsiz etmiyoruz kimseyi incitmiyoruz kimseyi kirmiyoruz baskalarinin hakkini yemiyoruz bu yuzden haram oldugnu sanmiyorum bilgisayar basinda calisan tum memurlar haram mi istiyo hayır sonuçta onlarda emek harciyo işlerini oturdukları yerden yapiyolar o yuzden bu konuyu cok abartmamak lazım

0

bence değil çünkü aynı emek var kaç saatini ayırıyorsn

0

internete para kazanmak bence haram deyildir

0

hayır helalinden çalışmak internette haram deildir

0

yapılan işi başkalarının hakkını gasp etmeden,kul hakkı yemeden ve haram olsun dedirtmeden kazanılan para haram değildir.aslında teşvik için söylemiyorum ama kumar bile oynayanlara haram değildir çünkü kumarda oynanan para kaybetme olasılığının çok olduğunu bile bile gönül rızasıyla oynadığı için kazandığı zaman diğer kaybedenlerin gönül rızasıyla verdiği parayı kazandığı için haram olmaz.ama sen onun bunun hakkı olan parayı sahiplerine vermeden o parayla kumarda para kazanacağım diye düşünerek başkasının parasını kendi paranmış gibi kumarda harcarsan o zaman haramdır.kumar para kazanma işi değil zevk işidir ve paraya ihtiyacı olmayanların oynaması gereken bir oyundur eve götürecek bir sokum ekmeği bulamayan insanların kumara yönelmesi ve yönelmesini sağlayan şartlar asıl haram olan şeylerdir.bir tarafı zengin eden bir tarafın asgari ücretle hayatını zengin olma hayalleri kurdurarak kendisini kumara,yolsuzluğa,yalana,dolana,kul hakkı yemeye zorlayan şartların oluşmasını sağlayan kişilerin yaptıkları her şey haramdır.

0

hem haram hem değil yani şöyle bir yerler haram bir yerler değil açmak gerekirse;
örneğin internetten rulet, at yarışı oynarsan tabikide kumar ve haram ama internetten şuanda olduğu gibi sorumani ve bazı sitelerden kazanırsan haram değil çünkü oralarda ortaya bir miktar para atıyorsun bu yüzden birde kaybetme batırma gibi bir seçeneğin var o yüzden bunlar haram. diğerlerine gelelim mesela örnek olarak burayı vermek gerekirse burda ortaya bir para koymuyorsun ve emek veriyorsun bu yüzden burası haram değil ama burayıda harama çevirebilirsiniz örneğin kopyala- yapıştır yaparsanız kul hakkı yemiş yani diğer insanların emek vererek yaptığı yazdığı şeyi sen 2 saniye içeerisinde kopyala yapıştır ile yapıyorsun o insnların haklarına giriyorsun buradaki her insandan hellalik alamayacağına göre artık cehhenemliksin bu yüzden helalinizide harama çevirmeyin...

0

niye haram olsun kimsenin hakkını gasp edip ah almıyorsun ki

0

yoo valla hiçte haram değil. sonuçta birinin kazandığı parayı elinden almıyoruz yada hırsızlık yapmıyoruz haram diyenler ne amaçla neye göre diyebiliyo onuda anlamış değilim

1

yani bu konuda ben de bir araştırma yaptım böyle uygulamalarda para kazanmak helal mi haram mı yani bunun gibi sorumani sitesi gibi uygulamalardan para kazanmak haram değildir çünkü sonuçta burada kötü bir şey yapmıyorsun soru sorup cevap veriyorsun cevapları kendine özgün ve doğru cevaplar veriyorsun ve bilgi paylaşıyorsun bilgi ediyorsun karşılığında da emek sarf ediyorsun ve emeğin karşılığında da kazanıyorsun neden haram olsun.

0

hayır internetten para kazanmak haram değildir aksine helaldir. çünkü emek olmadan ekmek olmaz. sen burda para kazanmak için ek gelir yapmak için bir emek harcıyorsun ve çalıştığın kadar da ücret alıyorsun. neden haram olsun ki bu durum. ama kumar tarzı sitelerden para kazanmaya çalışırsan bu tabiki haramdır. bu sitede ki yaptığın iş haram değildir. bol kazançlar dilerim sana umarım daha fazlalarını kazanırsın :)

0

internetten para kazanmak haram değildir. ancak uygunsuz, toplum ahlakına uygun olmayan yazı ve yayınlar ile para kazanılıyorsa bu haramdır. helal para kazanma yolunda belli kriterler vardır, bu sebeple bu kriterler dahilinde kazanılan para helaldir.

0

yooo... noye haram olsun ki. sonucta burada bie emek veriyorsun para kazanmak icin. bir ugrasin var. ve bunun karsiliginda para kazaniyorsun. çalmıyoruz cirpmiyoruz sonucta. emek vererek birseyler yapmaya calisiyoruz.