0

buzdevri arkadaşımıza katılıyorum. asgari ücretli olup istanbuldaysan eğer bekar kalın daha iyi. çünkü evli iseniz istanbul'da asgari ücretle geçinmeniz zor. zaten en kötü daireler bin tl. öyle böyle değil. bakın bina daha yeni bitmiş arakatlara 1300- 1400 tl isterlerken en az, bina yaşı 30 u çoktan devirmiş evlerde de arakatlara 1200 lira istiyorlar. millet nepıyor tabi 30 yıllık binada oturacağıma 100-200 lira daha fazla veririm adam gibi, rutubeti olmayan orası burası patlak vermeyen evde otururum diyor. eski evlerde de ama gerçekten sıkıntı çok oluyor. yok elektrik tesisatı yeteri kadar güçlü olmuyor. su tesisatı desen keza ondan beter. ee evin orasının burasının dökülmesi ayrı bir dert... mantolama olmadığından doğalgaz faturan en az 300-350 tl. yeni binalarda mantolama olduğu için fatura acayip düşüyor. bizim kışın ödediğimiz en yüksek doğalgaz faturası 185 tl mesela. yani istanbulda bir kiracı olman bile başlı başına masraf. istanbulda asgari ücretle zorlanırsın. evde en az 2 kişi çalışacak yani rahat geçinebilmen için istanbulda. ama diğer şehirlerde yaşanılabilirliği olabilir asgari ücretle.

0

asgari ücretle çalışan birinin evet çoluk çocuğu yoksa ay sonunu getirebilir. ama evli ve çocuklu birisi evli ise değil ay sonunu getirmek aynı yarısını bile parası yetmez yani birçok borca girebilir.

0

eger istanbul gibi bir sehirseyseniz ve bekarsaniz belki bir nebze. ama evliyseniz cok zor.ama diğer sehirlerde yasanabilir asgari ucretle. istanbul gibi bir sehirde zorlar insani asgari ucret. kiralsr zaten en kotu bin tl. yani orada oturacağıma daha iyi bir yere cikarim, 1300 veririm 1500 veririm dersen tamammm... yani bazi seyleri dusunmrk gerekiyor istsnbulda. yani bazen duyuyorum, diger sehirlerde 600 tl kira veriyorum diyor, zor geciniyorum diyor. demek ki istanbula grlse bu kisi 30 gunun 10-15 gununu ac geçirecek demek ki. orada sen zor geciniyorsan biz burada istanbulda oleyim o zaman diyrsim geliyot o kisiye.