0

bekar ve hiçbir borcu yoksa çok rahat geçinebilir bir kişi asgari ücretle. ama evli ve çocukluysa geçinmesi çok zor. oturduğu ev kendi eviyse ya da babasının evi filansa biraz daha rahattır kirada oturana göre ama kirada oturanın vay halineee...

0

şu devirde asgari ucretle geçinmek çok ama çok zor hem ev kira hem çocuk varsa yada okuyorsa farketmez birde tek calisiorsan zor imkansızı başarıyoruz ama mesai yeri zaman ek ls yapanlar var o yuzden ya ev kira olmucak yada en az evde 2 kişi caliscak ozaman belki evde düzgün bir geçim olabilir diye dusunuyorum ben.

0

bi ailede 3-4 kişi asgari ücret ile çalışırsa ve aynı evde otururlarsa asgari şartlarda yaşayarak geçinebilirler.
ama bir asgari ücret işlenir aile geçinemez herhangi bir takviye gelir olmadan.

asgari ücretle bir kişi de tek başına hem kirada oturup hem geçinemez.

bir şekilde ev kirasını paylaşacağı birileri veya aile bireyi olmalı.

0

geçinmek mi? güldürme beni. merhaba şuan 5 milyar alan adam bile geçinemez bırak asgari ücret alanı hiç düşünemiyorum. nefret ediyorum bu sistemden

0

askeri ücretle ben geçiniyorum yapabilirim diyen varsa çıksın ortaya onlardan bir ordu kurup şirket açmak istiyorum birazda biz para kazanalım, kesinlikle çok zor asgari ücretle geçinmek üstelik evliyseniz vay halinize

0

geçinirler avrupada asgeri ücret 700 tl rahat geçirmişler

0

vallahi bu devirde bırak asgari ücreti 2000 tl ile geçinmek bile zor neden zor herşey ateş pahası asgari ücretle nasıl geçinecek bu insan nasıl evlenecek bu adam yani çok zorlaştı artık bu adam nasıl evlenecek nasıl evini geçindirecek diyelim bu adam evlenme kararı aldı bu adamın masrafları nasıl olacak 2000 bin tl ile üstelik evini geçindirmeyi bırak adam evlenemez bile kardeşim ancak babası annesi yardım edecekte bu adam düğün masraflarının üstünden gelecek diğer şekilde imkansız gibi ya bu adam boğazından dişinden tırnağından artırarak para biriktirecek yada annesi babası yardım edecek diğer şekilde olmaz e bu adam evlendi diyelim evini nasıl geçindirecek bu ev yemek istiyor malzemeler istiyor ondan sonra elektrik var su var doğalgaz var soba varsa sobalı evdeyse kömür var odun var yani abi çok zor bu devirde asgari ücretle geçinmek bu adamın bide kirası var kirada oturuyor zaten asgari ücret alanların çoğu ee bu adam nasıl geçinecek bu parayı nasıl kullanacağını göstersinler ozaman şuanda millet vekilleri çok bi iş yapmıyor masa başında oturuyor okadar maaş alıyor bilmem kaç milyar ee abi sen bu millet vekilleri madem ülkeye yardımcı olmak istiyor hizmet vermek istiyor ozaman bu millet vekilleri verilen parayla yani asgari ücretle çalışsında göreyim bence 1 tane bile millet vekili kalmaz abi zaten bu millet vekili dediğin kişi zengin kişidir paraya para kattığı için millet vekilidir zaten asgari ücretin en az 2000 olması lazımki insanlar geçinebilsin zaten asgari ücretle geçinenler zar zor getiriyorlar ayın sonunu adamların bi zevki bi gezmesi çocuklarına bi oyuncak alması yok bu adamlar ihtiyaç alıyor o maaşla üstelik adamlar öyle bir çalışıyorki yani anlatamam adamlar gün boyu ayakta çalışıyor yani bence bu insanlara çok büyük bi günah işleniyor adamların hakkı verilmiyor bence asgari ücret 2000 tl olmalı inşallah allah herkese dilediği gibi verir gönlünüzce olur inşallah herkesin istekleri neyse benden bukadar güzel ülkemin bu asgari ücretle geçinenlere bi çare bulması lazım hadi iyi akşamlar herkese esen kalın.

0

valla şahsen kendim asgari ücrete çalışmaktayım şu an bekar olmama rağmen zor geçiniyorum çok zor kardeşim ürünler falan ucuz olsa elektirik suya zam yapmasaydı öyle böyle geçiniliyordu ancak şu zamanda bir asgari ücretlinin geçinmesi o kadar zordurki ben bekar halimle zor geçiniyorsam evli bir kişinin nasıl geçindiğini gerçekten çözemiyorum adam 1600 alsa 600 ev kirasi ödese 150 elektrik suya gitse her ay rahat bi şekilde 250 gıdaya gitse çocuk okul harçlığı falan bu adam nasıl geçindircek evini gerçekten çok zor asgari ücretin en az 2200 olması gerekir ama en fazla yapcakları benim tahminimce 1900 olacaktır keşke hiç zam yapmasa daha çok aliyor sonra nasılmı alıyor her şeye zam yaparak bize yaptığı zammın iki katını bizden geri aliyor.

0

tabi geciniyorlar hatta bal gibi geciniyorlar zam a felan hic gerek yok :)

0

tüm ürünlere son gelen zamlardan sonra asgari ücret kuşa döndüğü için hiç bir hükmü kalmamıştır. en kısa zamanda asgari ücretin enflasyon artışı kadar arttırılması gerekmektedir.

0

asgari ücretle geçinmek imkansız gibi bişey asgari ücret sabit dururken herşeye zam üstüne zam geliyor. asgari ücretle gecinme çabasındaki aileler borç ludur. elindeki parayla eski borcunu kapatır yeni borç yapar devir döngü böyle devam eder gider.

0

geçinmeye çalışıyorlar desek daha doğru birde illere göre yetip yetmeme değişiyor. bazı yerlerde kiralar çok fazla, market alışverişi çok fazla olabiliyor.

0

kesinlikle geçinilmez o hanede en az 2 kişi çalışacakki anca ucu ucuna geçinirler ki maalesef eğer çocuk varsa 2 kişi mümkün değil çalışamaz

0

asgari ücretle insanlar nasıl gecinsin ki asgari ücret şu an çok çok büyük bir para da değil. hani şöyle yapsalar her şeye zam gelmese millet o zaman geçinebilir.. ama tabii her şeyin ucuz olması lazım geçirmeleri için ama şu anki asgari ücret de veya 2019'da yapacağı 2 milyar asgari ücretle ev geçindirmek gerçekten de çok zor yani geç indirebiliyor varsa o devlet bence geçinsin. niye aldıkları maaş kaç para 80 ,90 milyarı geçiyor aldığı maaşlar şahsen ben asgari ücretle ben evimi geçindiremiyorum bunun kirası var ,elektriği ,suyu var ,yiyeceği ,içeceği var. bunların hepsi para yani parasız hiçbir şey olmuyor artık mutluluğumuz bile paranın elinde düşün yani onun için çok zor asgari ücretle geçinmek ve geçinilmezde.

0

asgari ücretleri alan insanlar kıt kanaat geçinmektedir. herşeyden, yani yemeden, içmekten, giyinmekten, zevklerden, sosyal etkinliklerden kısarak hayatlarına devam etmektedirler. evler, kira ise, çocuklar var ve okula gidiyorlarsa işler dahada zorlaşmaktadır. karı ve koca birlikte çalışmak zorunda kalıyor. yoksa tek asgari ücretle geçinmek gerçekten çok zor. üstelik büyük kentlerde yaşamak daha da zor.

0

ailesiyle yaşayan bekar birisi asgari ücretle geçinebilir ama evli birsinin asgari ücretle ev geçindirmesi imkansız

0

geçinmeleri olduk güç ve zor bence internetteki bazı asgari ücretlinin paylaştığı videolara hak veriyorum devletin bu konuda bir çalışma yapıp asgarai ücrette bir farklılığa gitmesi gerektiğini düşünüyorum açıkçası yoksa durum zor