0

kadınlara şiddetin son bulacağını zannetmiyorum yasalar bu denli hafif olduğu sürece yani şiddet uygulandığında verilen cezalardan bahsediyorum kadına şiddetin son bulması için suç yasaları ağır olmalı ki caydırıcı olsun bu şekilde bir sonuca varılamaz

0

kadınlara şiddet son bulmaz asla, toplumumuz bilinçli davranamıyor çünkü kendilerini eğitemedikleri kadar gözlerini hırs bürünüyor kinle beraber. kadınlara nasıl şiddet uyguluyorlar anlamış değilim, yasalar yeterli değil bu konu hakkında. bir çok şey kadınların ellerine bırakılmalı, erkek egemenliği bi yere kadar tek başına ilerler ve arkasında kadın durdukça dünyayı fetheder. böyle bir büyük koz dünyanın halısı ayaklar altına serilmiş bir varlığı, erkekler nasıl da hırpalar yok sayar?. insan sıfatı bunlar gibisine yakışmıyor, kadınlara şiddette hiç bir zaman esas kimlikle son bulmaz. o esas kimlik cinsiyet eşitliğini bozmaları, kadınlar erkeklerden üstün tutulmalı. biri öldü diğeri öldü bu sayı binleri geçti, hiç mi önlem alınmaz kadın şiddeti sonrası cinayete veya intiharlara?. devlet daha dikkatli olmalı, üzülüyorum ve üzülüyor benim gibi bir çok insan kadın şiddeti ile alakalı çıkan haberlere.

0

tek temennim daha bilinçli bir toplum olabilmektir. gerçskten halen kadıma şiddet gibi şeyler duymak ne kadar acı. toplumsal yaşamımızı geliştirmek için atılan adımların yetersiz olduğunu düşünüyorum.

0

kesinlikle insanlar kadınları daha çok hak verdikçe bunlar zamanda son bulacaktır

1

erkekler kadınlardan üstün olduğu zannıyla büyütülmekten vazgeçilmedikçe son bulmaz. bu da önce annelik rolündeki kadınların fikir yapılarının değiştirilmesi ile mümkün olabilir.

erkek çocuklar kız çocuklara göre ayrıcalıklı yetiştirilmemeli. kendilerini üstün cins olarak görmemeli, insana saygı ve sevgi ile kişiliklerini bulmalıdırlar.

1

asla son bulacagını sanmıyorum. her ne kadar caydırıcı cezalar verilse bile cinnet anına gelinince sonucu hiç düşünülmeden kadına siddet devam edecektir. bunun bir çözümü oldugunu düşünmüyorum. tek diyeceğim kadına el kaldırnadan önce bir kez düşünün empati yapın ya siz şiddet gören kişi olsaydınız?

0

en kısa zaman da bulmasını umut ediyorum ama bu kanunlarla zor gibi keşke biraz daha ağır yaptırımlar uygulansa

0

umarım bir gün son bulur. bulacak gibi durmuyor ama umut ediyorum.
kadına şiddet uygulayan aciz yaratıkları allah cehenneminde yaksın

0

kadınlar haklarını erkeklerin haklarını gasp etmeden ararsa bulur bence.

1

kadınlara şiddet umarım birgün son bulur. umudumuz bu yöndedir.