1

parasız kalırsan herşey yapabilirsin tabi arkadaş ortamına baglı kötü bir arkadaş ortamın varsa hırsızlıktan başşlarsın tütün maddelerine kadar düşersin

0

parasızlık insana herşeyi yaptırır bazıları hırsızlık bıle yapıyor para kazanmak için cok farklı işlere gırmek zorunda kalıyorlar yokluk okadar zorkı rabbım düşürmesın inşallh parasız kaldıgın zaman kimsen olmuyor bır bakmışsın en yakınındakıler bile sırtını cevırmış cünku para ister korkusu oluyor insanlarda parası yok olanım kımsesı olmaz yerı geliyor aile bıle yapıyor bunu cocuklarına para vermeyen aileler var büyüdün calış kazan dıyebiliyorlar tabı çalışmadımı mutlaka başka şeylere yonelıyor hırsızlık mesela yapabılıyor bu şekilde benım düşüncem parasız lık insan a herşeyi yaptırır

0

hertürlü şeyi yaptırabilir çaresiz kalan insan herşeyi göze alablir

0

mesefki parasizlik insana hayatta en kotu seyleri yaptirir basta hirsizlik gbi

1

1 sayfa yazı yazdım neredeyse ama göndere tıkladığımda cevap gitmedi sorunlardan bıktım ! cevabım boşa gitti !

1

parasızlık bazı kişilerde hırsızlık yapmasına neden olur bazı kişilerde en yakın dostunu arkadaşını kardeşini bile para için satar ama bazı aklı başında olan kişilerde parasız kaldığında evet hırsızlık yapmaz ostuna eşini akrabasını ya da kardeşini satmaz ama en sevmediği ve hayatında nefret ettiği kişiden bile para istemek zorunda kalır çünkü böyle bir olay bir gün başıma gelmişti hiç param yoktu çocuğumu okula götüreceğim ona verecek bir liram yok götürecek hiçbir şey yoktu benim bir tane komşu var hiç onu sevmiyordum ani hayatında ölsem bile ondan bir şey istemeyeceğim sanıyordum o kadar mecbur kaldım ki ondan 1 lira istemek zorunda kaldım ve bana vermedi yani gerçekten ben yine de dişimi birkaç gün sıktım bakkaldan borç yaptım birkaç gün çocuğumu öyle idare ettim eşim parasını alana kadar yani parasızlık insana kötü şeyi yaptırır insan bir alır nefsine kapar ama önemli olan parasız kaldığında aklı başında olup kötü bir şey yapmaman eğer bir kere parasızlıktan kötü bir şey yaptıysan o yollarda kendine alı koyamazsın mesela insan parasız kaldığı zaman sevmediği birinden olsa bile borçla para isteyebilir ama hırsızlık arkadaşları satmak olmasın.

0

para için dostlarını kardeşim dediği kişileri satan var bunları yapan hırsızlıkta yapar hatta kendi dostu dediği birini para için satan bir insan kendi bedenini bile satar.

0

parasızlık insana her şeyi yaptırabilir ancak insan bu durumda da kendini tutabilmeli , nefsine yenik düşmemelidir . istediğiniz bir iş için yeterli paranızın / sermayenizin olmaması moral kaybına sebep olacaktır . bu sebeple yaşa bağlı olarak para kazanma yöntemleri (legal yollardan) bulunması gerekmektedir.

0

valla parasizlik hiesizlik bilr yaptiriyor. ac kaliyor insan. bir anlik nefisle birlikte ekmek calabiliyor, para calabiliyor. bu da aslinda bizim yoksullari gozetmememizden kaynaklaniyor. biz halk ya da hukumet bu tip kisileri gozetsek boyle birsey olmaz diyr dusunuyorum.