0

tabi insan parasız kalınca ister istemez başka birinin malına göz dikiyor ama sabırlı ve akıllı olursa yine para kazana bilir herşey sende biter ama insan oğlu kolay olanı her zaman tercih eder...

0

bence parasız olan insan yapar bunu çünkü o seviyeye gelmiştir eğer çok zor durumda ise yapar eğer o insan çalışmıyor ve çocuklarıda var ise kendisi için olmasa bile bunu mutlaka çocukları için yapmak zorundadır

0

çok darda kalırsa ekmek bile bulmasa belki

0

çok parassızsa olabilir karnını bile doyuramıyorsa

0

parasız insan karnını doyurmak için ne yapacak? mecbur çalacak çırpacak.

1

bu tamamen kişilikle alakalı bir durumdur. parasız olan her insan hırsızlık yapmaz tabii ki. insan her türlü çalışarak para kazanabilir. para kazanmak için asla yapmam dediğimiz işleri yaptığımız oluyor. ama bunun için de kesinlikle hırsızlık yoktur ve olmaması gerekir. eğer bir insanın çalışmakta gözü yoksa eğer o zaman hırsızlığa ya da dilenciliğe yönelebilir. bu tür insanlar kolay yoldan para kazanma heveslisi insanlardır. çalışıp didinip para kazanmak ve para kazanmak için yollar aramak onlara zor gelir. başkalarının emek emek yaptıkları mallarına ve paralarını çalmak nasıl vicdanlarına sığıyor anlamıyorum. hırsızlık ve dolandırıcılık günümüzde o kadar arttı ki yaşlı başlı emekli insanların üç kuruş emekli maaşlarına bile göz dikiyorlar. hırsızlık asla bir mecburiyet değildir. çalışmak isteyen kişi simit satar ,pazarcılık yapar , evlere temizliğe gider yine de parasını emek ederek kazanır. ben mecbur kaldım, parasız kaldım da hırsızlık yaptım gibi bahanelere asla inanmıyorum. sonuçta kimsenin alın teri ile kazandığı paraya hiçbir kimse göz dikemez. herkes nasıl çalışıp kazanıyorsa onlar da o şekilde para kazanmak zorundadırlar.
bahanelerin arkasına sığınıp mecbur kaldım diyerek hırsızlık yapan bir çok insan vardır. bu tür insanların kesinlikle gözünün yaşına bakılmaması gerekir. en büyük günahlardan biridir kul hakkı yemek. hiç kimsenin gözyaşı sizin mutluluğunuz olamaz. çalıp çırparak ya da haksızlık yaparak elde ettiğiniz kazanç size de yar olmaz mutluluktan çok bela getirir.

0

kötü bir duygu evet. hırsızlığa da kötü alışkanlıklara da sürükler . acizlik duygusu gibi

0

parasızlık insanı kumara surukler fakat iradesi zayıf olan kişiler parasızlık ve çaresizlik de malesef buna başvuruyorlar.