5

sorumani gereksiz ve tekrar sorulmuş soruları ve bu sorunun cevaplarını silmeye başlıyor. bizimle misin?

sorumani’nin artan kullanıcı kitlesi beraberinde güzel soruları ve cevapları da getiriyor.

fakat bazı sorular birebir aynı sorulabiliyor. ya da tamamen saldırgan amaçlı olabiliyor. bilgi kirliliğini ve kalitemizi korumak adına editörel işlere ağırlık veriyoruz.

#gereksiz sorular silinecek
#gereksiz soruların altına gelen cevaplar silinecek

108 cevap
0

bence bu konuda oncelikle soru sorma limiti getirilmeli. bir de ayni soruyu soran yazarlar var. bir harf degistirip ya da bir harfini silip tekrar sorabiliyorlar sayin sorumani.hal boyle olunca site icerisinde bir soru tekrar tekrar sorulmus oluyor. mesela halide edip adivar kimdir? sorusu soruldugu gibi halide edip kimdir? halide edip asivar'i tanitiniz? tarzi sorularda acilabilmekte. yani öyle bir sistem oluşturmanız lazim ki gelen kişi bir daha bunun türevleri olabilecek sorular soramasın. ya da sorarsa kaldırılsın hemen. cunku soru da para kazandiriyor diye aklina gelen sorulari soruyorlar. hani eger boyle seyler yapilirsa hem yazarlar bunu "sorum kaldirilabilir." diye sormaz ya da sitede bir soru arama butonu olusturun ki sitede daha once bu soru sorulmus mu diye bakalim. yani bu konuda soyleyebilecdk cok sey var. mesela yazarlar konusunda resat nuei, halide edip, ayse kulin, turgut özal gibi kisiliklerin o kadar cok "kimdir?" sorusu soruluyor ki... kac defa birine cevap yaziyorum bu sefer bir diger yazarin sormus oldugu resat nuri guntekin kimdir soeusu cikiyor karsima.

0

iyi güzelde her soru anasayfaya düşmüyor ki soruların ne olduğunu görmeden nereden bileceğiz o sorunun sorulup sorulmadığını. bazı soruların sorulduğunu ben sonradan görüyorum mesela sonradan gördüğüm soruyu sormuş olduysam kendim de silemediğime göre ister istemez yanılmış aynı soruları sornuşts olabiliyoruz bunlar dilinince bakiyemizden düşecek. ozaman belli kota konsun o sorular herkes tarafından görünsün çünkü her kullanıcı her soruya hakim değil. daha sonradan sorulan soruların tekrarını görebiliyoruz

0

ama bizim cevaplarımız haksız yere silinmiş olacak ve bu bizim kazanç hanemize eksi olarak yansıyacak ben bu durumun düzeltilmesini istiyorum . bize eksi olarak gelmesin çünkü biz burdaki soruları beyin bedava modu gelince mecbur cevaplamak zorundayız o yüzden bizim cevaplarimiz sıkıntısı kazanç hanemize yansimamali.

0

o soruların kaldırılması daha biz cevap yazmadan önce yapılması lazım. yoksa biz cevap yazdıktan, o cevaptan belli bir kazanç elde ettikten sonra kaldırılması daha fena. baştan mudahele edilecek. bazı isim vermek istemediğim sitelerde bile en ufak bir yazım yanlışı hemen site yönetiminde bulunan ekipler tarafından düzeltiliyor. basit bir imla dersiniz ama buna bile müdahele eden bir ekip yanlış bir soru sorulduğunda neler yapmaz. bilmem anlatabiliyor muyum? böyle bir site kuruyorsanız başında durmanız sizin içinde bizim içinde faydalı olacaktır.

0

evet tekrar tekrar aynı soruların sorulması beni de rahatsız ediyor gerçi daha önce bu sorular farklı şekiller de sorulmuşsa eğer zaten soru butonu da daha önce bu soru soruldu diye uyarı veriyor. sadece farklı şekiller de sorduğunuz zaman kabule diyor. yalnız çok fazl birbirine benzeyen aynı sorular yer alıyor bu beni de rahatsız ediyor

0

yazdığımız cevaplardan birikim yaparak sorulan soruları elimizden geldiğince cevaplamayı çalışıyor ve hata yapmamaya dikkat ediyoruz sorulan sorulan benzer veya aynı olduğu farketmeden bir çok soruyu araştırıp veya kendi bilgi birikimimiz ile cevaplamaya çalışıyoruz .

bir süre sonra sorulan gereksiz sorular ve cevapları eğer kazançlar ile birlikte kaldırılacak ise hoş olmaz bence çünkü burada para kazanmaktan çok emek vermeye çalışan insanların olduğu belli bence ki birçoğu da öğrenci olduğunu düşüyorum ama sitemizin gelişmesi de çok güzel bir proje.

1

cevap kazançlarını silmemeniz lazım.çünkü site olarak sen o soruyu sorduruyorsun bende cevap veririm.kopya mı? tekrar soru mu,önceden sorulmuş mu?bunları ben bilemem.takipte edemem.soruları soranları 2-3 gün lük ceza verebilirsiniz.sorularını silebilirsiniz,ama cevap yazanın bunda nasıl bir suçu olur onu bilemedim.cevapları da sil ama kazancını silmeyin derim.etik olmaz.bakın ben size 3-4 kez ihbarda bulundum ama boş.hiç bir şey yapmadınız.bende artık bir daha umursamıyorum.

0

öncelikle sitede inceden farketmeliydiniz çünkü bu saçma sorular bu saçma cevaplar yazarak sizin yönden okuyarak sonra paylaşması gerekir sitede saçma sorularda sıkıldım.

0

temizleme gerekli bence ancak üyelerin emeğinin korunacağı bir şekilde bunun yapılması gerekiyor. elbette aynı konuyla ilgili birden fazla sorunun olması iyi değil ama cevaplayanların hakkını mutlaka korumak gerekiyor.

0

şimdiye kadar silinmesi gerekirdi.tamam başkasının sorusuyla aynı soruyu sormuş oluna bilir.ama aynı yelden soru üretenler var bu kaç yılında oldu, şu kaç yılında oldu...... gibi.bu böyle gidiyor.bence soru sormaya bir sınır gelmesi lazım.birde saçma aynı tür soru soranları uyarılıp soruları silinmeli.

1

bence de silin ama bunun için, attım siteye bir günlük tatil verin. kimse giremesin. siz o ara temizliğinizi yapın ki, yine her şey karışmasın. bizler bir yandan yazarken, siz bir yandan attım belki benim cevap yazdığımı silmekle meşgulseniz bu da benim emeğime ziyanlıktır. :) kolay gelsin. zaten hep sizinleyiz. tamam eskisi kadar girmiyorum, her gün girip 5-6 soruyu cevaplayıp çıkıyorum. zira yoruldum artık, üç kuruş kazanacağım diye (misal şimdi 5 nci satırımı yazıyorum, bunun karşılığı attım 5 kuruş alacağım diye) kendimi gözümü yormaktan hayatın verdiği yorgunluklardan dolayı geri plana aldım. ama bakıyorum az az. kolaylıklar sevgili sorumani.

0

evet bence de silinirse çok iyi olur özellikle de bazılarını sorduğu sorular çok saçma ve gereksiz oluyor kesinlikle sorumani sizden yanayım herkes bu durumdan sıkıldı bu konuya bir el atacağınız için çok teşekkür ederim .

0

ne olursa olsun bu durum baştan ele alınmalı, bunu sonradan yapmak o sorulara daha doğrusu siteye güvenerek cevap yazmış olanlara haksızlık olur. bir teknik yol yok ise o anda olabilen bir kriter getirilir, kullanıcılar bilgilendirilir ve sonra da kimse hataya düşmemiş olur. bu şartlarda kullanıcılar, hangi kriterler kendilerine verildiyse o türde yazıyorlar. yani bu tür şeyler olduysa bundan rahatsızlık duyulduysa bu, önceden getirilmemiş bir düzenlemenin sonucudur. daha doğrusu, bu yönde bir düzenleme olmadığını gösterir. bu durumdan kullanıcılar sorumlun tutulmamalıdır.

kullanıcı iyi niyetle yanlış bir tek kelime yazsa dahi, ne olursa olsun emek vardır.
bu soru ve cevap veren her ikisi için de geçerli olsa da bu durumda cevap veren daha mağdur konumda oluyor.

0

evet super bir fikir herzaman sizinleyim.

0

allahum al bu cani da yasayamam aciylan her gece bolumuyor uykular sanciylan her gece bolunuyor uykularim sanciylan

0

çok yerinde bir karar. her zaman sizinleyiz.

0

siteye yeni başladım ama beğendim inş buda diğer siteler gibi bir iki aylık olmaz. bir site uzun soluklu işe çok müşteriye sahip olur

0

ben yeniyim daha siteyi çözmeye çalişiyorum inşallah pişman olmam

1

çok güzel olur. ben sitenize yeni katıldım ve gözlemlediğim kadarıyla sorular çok kaliteli umarım böyle devam eder.

0

bu kadar gerçekten doğru bir karar olmuş sormani gereksiz ve tekrar edilen konuları silmek girişimde bulunması bence gerçekten çok iyi bir durum çünkü gerçekten çok rahatsız oluyordum sürekli aynı soruları ve değiştirerek soruyorlardı ve gereksiz buluyorum bu soruları o yüzden çok isabetli bir karar olmuş bence. keşke aynı soruları soran kişilerin soruları da silinse ve para kazanmasalar.