0

yıldız kaydığında genellikle çok şahit olurum evet mutlaka bi dilek tutarım kabul olur mu olmaz mı bir fikrim yok ama dile kaydı zaman yıldız kaydı zaman dilek tut derler ya hani küçüklüğümden beri bu benim aklımda kalmış herhalde yıldız ne zaman kaysa dılegım mutlaka olur inşallahta dileklerimiz kabul olur

0

hayır yıldız kaydığı zaman dilek tutmam bunun bir batıl inanç olduğunu bilirim kuran'da bunun bir yeri yoktur bilimsel anlamda da yıldız kaydığı zaman dilek tutulması ile alakalı elle tutulur gözle görülür bir açıklama yoktur belki insanların inanmak istedikleri ya da yapınca biraz rahatlık hissettikleri bir nevi kendilerine özgü düşünce olabilir bu ve bunun gibi sebeplerden gerekliliğine inanmadığım için yıldız kayarken dilek tutmam.

1

yıldızlar kaydığı zaman çocukken birçok dilek çıkardım dileğim gerçek olur muydu olmaz mıydı pek fazla hatırlamıyorum ama her yıldız kaydığında mutlaka bir dileğim olurdu.

1

çocukken evimiz gecekondu yani müstakil bahçeli bir evdi. yazın akşamları dışarı çıkar yıldızları izlerdik. her yıldız kaldığında muhakkak bir dilek tutardık. mutlu olurduk. çocukluğun vermiş olduğu o saflıkla sanki her dilegimizin kabul olacağına inanırdık. şimdi gökyüzüne bakıyorum ama yıldız kaydiginda dilek tutmuyorum.

0

tutarım ama gerçek olacağına inanmam. söylenti ve rivayetlerden dolayı illa ki içimden bir dilek tutuyorum.