0

son yıllarda taciz, tecavüz olaylarının artmasının sebebi yaptırımların caydırıcı olmamasıdır. biz burada haberlerde izlerken deliriyoruz peki bu duruma maruz kalan kadınlar, çocuklar hatta hayvanlar için ne kadar da zor geliyordur. taciz ve tecavüz olayları eskiden de vardı ama insanlar cesaret edip söyleyemiyordu çünkü yapan değil maruz bırakılan hep suçlanıyordu. rızası vardı yok işte o istedi aman kısa giymeseydi dayanamadım tarzı iğrenç savunmalar yapıyorlar. şimdi aileler daha çok bilinçli çocuklar da öyle. artık susmuyorlar çünkü susmanın bir çare olmadığını biliyorlar. namusun sadece kadına atfedilmesine artık tahammül edilmiyor. insanlar susmamalı, yapan kişi suçludur. kendi nefsini terbiye edemeyip bu şekilde iğrenç yollara başvuranlar tedavi edilmeli, toplumdan men edilmelidir.

0

toplumumuzun gitgide türk örf ve adetlerinden, din kurallarından uzaklaştırılmasıyla ortaya çıkan üzücü olaylar

0

ne kadar iğrenç olaylar bunlar. miğde bulandırıcı. bu olaylara karşı verilen cezaların arttırılması gerekiyor.

0

arkadaşlar bu taciz ve tecavüz olayı inanın son yıllarda artmadı. hep aynı düzeydeydi. sadece artık halk biraz daha sesini çıkarttığı için biraz daha fazla gündemde kalıyor. bu durum da tamamen eğitim düzeyiyle alakalı. eskiden insanlarımız bu tarz şeyleri gündeme getirmekten korkardı. suçlunun tecavüze uğrayan olduğu düşünülebilirdi. evet böyle cahil insanlarımız yok sanıyorsunuz belki ama inanın hala aramızdalar. sadece artık bu düşüncelerini rahat rahat dile getiremiyorlar. geçtiğimiz senelerde şort giydiği için dolmuşta tekme yiyen arkadaşımıza tekmeyi atan o cahil köpek de bu insanlardan biri mesela. etrafınıza dikkat edin. bu insanlar kendilerini öyle güzel kamufle edebiliyorlar ki. sonradan siz bile ne olduğunu anlamıyorsunuz. gerçekten güvenmediğiniz insanlarla eşinizi, dostunuzu ve çocuğunuzu aynı ortama getirmemeye özen gösterin. bu sebeplerden dolayı artık insanların insanlara güveni kalmadı. daha geçen gün hiç olmaz denilen trabzon'da bir çocuk tacizcisi göz altına alınmış. şimdi olaya bakın. bu suç gerçekleştikten sonra bu insanı içeri alıp sonra serbest bırakmışlar. daha sonra halk durumu öğrenince bu kişiyi '' mecburiyetten'' tekrar içeri almışlar. işte insanların ses çıkarmasının önemi tam olarak bu. işte bu yüzden eskiden bu kadar yoktu bu haberler. asıl işlenmesi gereken cinayetler belkide '' o da kuyruk sallamıştır'' yorumu yapan insanlar üzerinde olmalıdır belkide. beni yanlış anlamayın sakın kimseyi suça teşvik etmiyorum. sadece adaletin sadece mahkemelerle sonuç alabildiğini düşünmüyorum. ama hapishanelerdeki güzel abilerimiz bu suçtan içeri giren insanları rahat rahat yatırmıyorlar. şükürler olsun. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

sadece bu taciz, tecavüz olayları için idam çıkmalı. taksimin meydanında idam et bak bakalım oran ne kadar azalıyor.

0

biran önce daha ağır yaptırımlar uygulanmalı cezalar arttırılmalı özellikle çocuklara yapılan tacizin cezası idam olmalı