0

bu hayatta ne yazık ki insanlar insanları kullanıyor. kendi cıkarları ve kendi yararları için bazı insanları kullanıyorlar. egoist birisi sadece kendini tatmin etmek için insanları kullana biliyor. ne yazik ki hayatımız bizim arkamızdan kuyumuzu kazan ve iş ceviren insanlarla dolup taşıyor. halbiki insanlar cıkarları için insanları kullanmak zorunda diğil. keske böyle insanlar olmasa ve herkes gercek dostluk,gercek güvenin ne oldugunu bilse. fakat ne yazık ki böyle bir şey mümkün diğil.

0

insanı sadece insan kullanır desek daha yerinde bir cümle olur galiba. robin sharma ne güzel söylemiş 'insanlık o kadar ilerledi ki artık görünmüyor' diye. dürüstçe bir etrafınıza bakın bütün ilişkiler çıkar üzerine kurulu artık dünyamızda. kim kimin işine ne kadar yarıyorsa o kadar iyi. bütün gün bir insanın etrafında dolanın ne isterse yapın ne söylerse susun cevap vermeyin akşam olunca da sadece yeter deyin. bakın bakalım o insan size neler yapıyor. sizden kötü sizden aşağılık kimse yokmuş gibi ne sözler duyuyorsunuz. ben artık gülüp geçiyorum böyle insanlara, çünkü beni hiç sevmezler çünkü kullanılmayacağımı daha ilk başta gözlerine sokarım. e ne demiştik kimin ne kadar işine yarıyorsan o kadar iyisin diye. genel de bende kimsenin pek işine yaramadığımdan pek sevmezler beni sağ olsunlar. :) umrumda mı? aslaa. çünkü ben bu dünyaya birilerinin kölesi olmaya gelmedim. ben bu hayatı yaşamaya geldim. benimde kimseden bir beklentim yok açıkçası. ben kendime yeterim ben kendime yettiğim kadar ben'im zaten. insanoğlu bunu kendine bir kabullendirse aslında dünya belki de bu kadar kötü bir yer olmayacak. biz iyiliğimizle kötüleri iyi yapamıyoruz artık, kötüler bizleri kendi yönlerine çekmeye başladılar. bir toplansak aslında bir silkelenip kendimize gelsek. ama artık herkeste bir benimle olacak iş değil düşüncesi üremiş. sen hele bir başla bir başar bak arkana kimleri alacaksın. bu dünyayı kötü ruhlu insanlar yönetmemeli. sonra hepimiz çıkarcı, aç gözlü, egoist bireylere dönüşüyoruz farkında olmadan. hadi bizden geçti, geçiyor diyelim. ya sonra ki nesil ? ya çocuklarımız. onlara bunları aşılamazsak onlar nasıl insan olacaklar nasıl insanlarla karşılaşacaklar ?

1

bazı insanlar yani daha doğrusu insan olmayanlar başkalarının kuyularını kazıp başkasına zarar vermek isteyenler evet insanları kullanırlar saf temiz kalpli onları kırmayan insanları kullanmaya çalışarak kendilerini tilki sanarlar ama tabiki bunu farkeden insanlarda var bilerek göz yuman kimin nasıl bir insan olduğunu anlamak için çabalayan ve dostunu düşmanını bu sayede tanıyan binlerce insan vardır.bu yapılan çok yanlış ve onursuz bir durumdur.insanoğlu kendisine yapılmasını istemediği hiç birşeyi başka bir insana yapmamalıdır.ne ekersen onu biçersin sen masumun canını yakarsan sende o canı vermeden o masuma verdiğin acıyı yaşarsın yaşamadan canını teslim etmessin.

0

kullanır hem de nasıl. saf, temiz, iyi niyetli birini gormesinler.