0

şimdi şöyle ki, kitap okumak başta gelir. onun dışında herhangi bir müzik aleti çalıyor olmakta algıları açar, insanın kendisine güvenini tazeler, farklı bakış açıları kazandırır farkında olmadan. müzik aletleri genellikle sol elin de kullanılmasını mecbur kılar. bu yüzden sol beynimize güzel bir egzersiz olacağından sol beynimizin özellikleri olan analitik düşünme becerileri, matematiksel hafıza ve mantıksal kararlar açısından bize yardımcı olacaktır.

0

insanların yaratıcılıklarını geliştiren aktivitelerin hepsinin kişisel gelişime katkısı olduğunu düşünüyorum. mesela bir çocuk oyun oynarken istediği malzemeyi kullanmasına izin vererek müdahale etmeden oyununu oynaması çocuk için kişisel gelişime katkısı olduğunu düşündüğüm bir ekstrem hobidir. örneği çocuklara hikaye okuyup hikayeyi yarıda bırakarak çocukların devam ettirmelerini istemek kişisel gelişimleri açısından çok büyük rol oynar.

0

kitap okumak en iyi değişim tabı gezip tozmak ta sosyal açıdan

0

zaman zaman imkan oldukça doğaya gider ve kendimi zor şartlara sokarak orada vakit geçiririm. güzel bulduğum yerlerde oturup hayatımdaki her şeyi gözden geçirip sorunları çözerek ve her durumu göz önünde bulunduran planlar yaparak dönerim. herkese de tavsiye ederim insana gerçekten muhteşem bir farkındalık ve huzur kazandırıyor. ama kendinizi kandırmayın gerçekten yanınıza bir çakıdan fazlasını almadan gidin. telefonunuzu falan kapatın yoksa bir anlamı kalmaz.

1

fazlasıyla oyun oynamak, bazen alacağım kararların hayatta ne kadar etkili olabileceğini fazlasıyla gösteriyor.

0

ekstrem olduğu tartışılır ama benim için kitap okumak ve wikipedia sayfalarında rastgele dolaşıp okuma yapmak. ayrıca takip ettiğim bazı youtube kanallarının ciddi faydasını görüyorum.