0

kuru fasulye bir bardak veya yemeye bağlı olarak bir buçuk bardak fasulye döl kişiye iyi geliyor ben pek ıslatmak direk haşlarım ,bir tencereye eğer etli yapacaksan önce etini kavurup sonra soğanı ve salçaları eklenir . üzerine haslanmis fasulye katılıp üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın tuzunu ve karabiber ekleyip pişmeye devam eden fasulye ara sıra karıştırarak alttan üste getirirki altta kalan fasulye daha çabuk pişer çünkü kaynamaya başlayınca altını kısıp pişirin.

0

ben kuru fasulyeyi bir su bardağı yapıyorum 3 kişilik bir aileyiz bize yetiyor.
1 su bardağı fasulyeyi geceden suya koyun.
ertesi sabah üzerini geçecek kada haşlayın. etli yapacaksanız etide haşlayın. kuru fasulye ve et haşlandığında bir tencereye tereyağ sıvıyağ yada margarin koyup eritin. içerisine küp küp doğradığınız soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurun. daha sonra 1 yemek kaşığı salçayı koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurunuz. sonra etleri koyup 1-2 dakika daha kavurunuz. sonrasında fasulyeyi koyup 1-2 kez karıştırınız. daha sonra 2-3 bardak suyu tuz pul biber ve sivri biber koyarak kaynatmaya bırakın. suyu koyulaşana kadar pişirin kuru fasulye servis edilmeye hazır. afiyet olsun. o kadar tövbe etmeme rağmen yıllar sonra alkol aldım kafam biraz güzel umarım yanlış anlatmamışımdır. iyi geceler efendim

0

kuru fasulye için tam ölçülü tarif veremem. ancak mümkün olduğu kadar tarif edebilirim. öncelikle kisi başı bir avuç kuru fasulye bir kaba konulur. üzerini çok geçecek şekilde su eklenir. üzeri kapatılır geceden sabaha kadar, ya da en az 4 saat boyunca ıslatılır. fasulyeler islaninca süzdürülür. düdüklü tencereye yağ koyulur. 1 orta boy kuru soğan küçük küçük doğranır kavrulur. üzerine fasulye miktarına gore 1 2 kaşık salca eklenir. etli yapacaksanız bu aşamada eti de ekleyip biraz kavurun. daha sonra ıslanmış olan fasulyeleri ekleyin. tekrar karıştırın. üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. biraz tuz, gazını alması için biraz kimyon, tercihe gore az karabiber ekleyin. düdüklü tencerenin kapagini kapatın. kaynayınca buhar çıktığında ust düğmesini de kapatın. bj şekilde 45 dakika pişirin. bu kadar. yanına bir de şehriyeli pirinç pilavı, varsa turşu ayran. tadından yenmez.