0

bir insan öncelikle aile terbiyesi almak zorundadir bu birinci kuraldir.vede okulda pekiştirmelidir.sonrasinda eger burda zaten terbiye aliuyorsa arkdas ortami varsa buda ona büyük zararlar verir kimseyi takmaz.ayrica kendine saygisi olmayanin ailesine saygisi olmayanin kimseyde saygisi olmaz buda bir gercektir bence.

0

kendisine saygı duymayan baskasına saygi duymaz saygı bence empati gibi bişeydir su anda saygılı olmak gercekten zor

0

kendisine saygısı olmayan insanlar ancak bir başkasına saygı göstermez. saygı her insana gösterilmesi gereken bir duygudur. insanlar sürekli aman o saygı duysun o değer versin gibi şeyler düşündükleri için her şeyi yine karşıdan beklerler. oysa ki saygı gösterdikçe saygı görürsün bu yüzden de sürekli bir başkasından saygı beklemek yerine o saygıyı kişinin kendisinin göstermesi gerekiyor.

0

bir insanin kendisine saygisi yoksa baskalarina'da saygisi yoktur .benim fikrim bu insanin once kendisine saygisi olmali sonra herkese olmali .

0

çünkü yaşadığı ortam mahalle edindiği arkadaşlar bunlara sebep oluyor en önemlisi de ailenin çocuk üzerindeki etkisi çocuğuna eğitim veremeyen bir aile topluma saygılı doğru dürüst bir karakter yetiştiremez.

0

çünkü ailesinden çevresinden yani herkesten saygı görmeyen bir insan asla başkalarına saygı gösteremez hani bu bir eksikliktir karşındakine saygı duyar sen karşındaki de sana saygı duyar hani bir insan saygı görmezse saygı gösteremez

1

çünkü saygıyı öğrenmemiş ki. öğrenmediği şeyi de gösteremez diye düşünüyorum. insanlar hep bencil olarak da yetişmeye başladı. bundan dolayı da hep kendilerine saygı gösterilmesini istiyorlar ve sonuç olarak da saygısızlık diz boyu oluyor. genel olarak türk halkının okumuş olarak gözüken yerlerin de saygı yok desem yeri. çünkü çoğu yeri gezmiş biri olarak. saygının daha çok köy gibi küçük yerler daha fazla olduğunu ve daha çok uygulandığını gördüm. şimdi şunu demeyin git bi şehir gör falan diye bir şey sakin demeyin. çünkü en büyük şehir olarak istanbulu gezdim ve hiç hoş şeyler görmedim yani, insanlar birbirlerine düşman mış gibi bakıyorlar. hatta bu olay daha çok trafikte olsun, otobüste olsun, veya bir toplu mekanlar da olsun daha çok fazla oluyor. inşaallah bu olayların bir an önce son bulup saygılı bir birey gibi davranırız. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

0

günümüzde insanlar bencil,çıkarcı,menfaatçi ve yalaka...saygı eğitimle alakalı ve en iyi eğitim aile terbiyesi.saygı paraya,insana değil.nasıl kazanırsan kazan kimsenin umurunda değil saygı duyulursun.paran yoksa saygı ne maalesef gereksiz adam diyorlar..yazık bunu söyleyenler zavallı

0

saygı sosyal düzeni son derece etkileyen bir olgudur. saygı sadece tanımadığımız insanlara gösterilmesi gereken bir durum değildir. mesela günümüzde uzun süredir devam eden evliliklerin devam etmesinin fedakarlık olduğu kadar insanların yaşam alanlarına duydukları saygı ile de sağlandığını düşünüyorum. farklı bir örnek verecek olursak iş yerinde bir arkadaşımızın fikrine bile saygı duyduğumuzda insan ilişkilerinin ne kadar değiştiğini görebiliyoruz ancak ne yazık ki toplumumuzun bu konuda ki eksikliği oldukça fazla. insanlar birbirlerinin yaşam alanlarına müdahale ederek saygısızlaşmayı güç gösterisi olarak kabul ediyorlar.

0

empati ile alakalı bir durum bence çok bencilleştik

0

kendısene saygısı yok kı başkasına olsun

0

ben bu durumun birazda insanların kendine olan saygısından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. birşeyi anlayıp işleme koyabilmek için önce o konuyu algılayıp fikir sahibi olmak gerekir. saygı kelimesini tam olarak algıyan bir insanın önce kendisine daha sonra da diğer insanlara saygısı olur. bu durum biraz da cahillikten ve bencillikten geçiyor. insanlar 'ben' odaklı yaşadıkları sürece saygı çercevesinde yaşayan bir toplum olamayız. birşeyi talep edebilmemiz için bunu başka insanlara da aynı şekilde uygulamamız gerekmektedir. saygısız olduğun hiç bir durum içerisinde saygı görmemiz mümkün değildir.

1

gitgide bireyselciliğe yönelmiş, yozlaşmış ve kendini beğenmişlik arttığı için başka insanların bireyler için bir değeri kalmıyor. haliyle umursamadığı için diğer insanlara saygı duymayan bireyler ortaya çıkıyor. ancak kişisel kanaatim bu insanların özünde kendilerine saygı duymamasından da öte gelen bir durum bu.

1

çünkü hep saygı bekliyor, göstermek yerine.